Šatoraši prijete: "Prijavili smo Index, prijavit ćemo i druge koji šire mržnju protiv nas"

Foto: FAH

Video: Dario Dalmacija/Index

UDARNA vijest s konferencije šatoraša koja se održala danas u 12 sati u šatoru pred Ministarstvom branitelja je ta da su prosvjednici kazneno prijavili Index i Jutarnji list zbog razotkrivanja činjenice da Đuro Glogoški mjesecima ilegalno boravi u državnoj kući namijenjenoj svim 100% hrvatskim vojnim ratnim invalidima.

> Klemm zbog privatnih interesa huška bandite na Indexovu sportsku novinarku

Marko Radoš iz Savske je poručio kako će kazneno prijavljeni biti svi oni koji budu "poticali na mržnju prema prosvjednicima iz Savske", a dodao je i kako su prijave već podnijete protiv Zorana Milanovića, Indexa i Jutarnjeg lista.

Radoš je nesuvislo argumentirao podnošenje prijava, ističući kako je "to rezultiralo fizičkim napadima" te "je nepoznata osoba polila benzinom sebe i dio šatora, čime su bili ugroženi svi u šatoru". Đuro Glogoški osvrnuo se na navode hrvatskih medija i ministra branitelja o tome da ilegalno monopolizira pravo na korištenje kuće u Zaprešiću, ističući kako ne vidi ništa loše u tome te kako su u toj kući boravili i drugi invalidi.

Tijek događaja:

12.30 Đuro Glogoški komentirao je situaciju s kućom koju koristi već 5 mjeseci u Zaprešiću, usprkos tome što se radi o kući koja je namijenjena svim 100% hrvatskim vojnim ratnim invalidima kojima trebaju hitne liječničke intervencije. Glogoški je potvrdio kako je boravio u toj kući, ali dodao je kako su u njoj boravili i drugi 100% hrvatski vojni ratni invalidi.

"Nadam se da će Stazić pozvati ratne invalide da ljetujemo na Brijunima za 7 kuna", komentirao je Glogoški, dodajući kako se nada i da će im Zoran Milanović ustupiti na korištenje vilu. Kazao je kako smatra da je to ispravno kako bi se smjestili oni koji su dali svoje zdravlje za Hrvatsku.

12.20 Radoš se osvrnuo i na navode o kući u Zaprešiću u kojoj Glogoški mjesecima ilegalno obitava.

"Matić zaoštrava situaciju svojim izjavama. Njegove priče o prijetnjama su apsurdne, mora to prijaviti policiji. Također, kuća je dana na korištenje invalidima, prespavali su i drugi. Je li ministar svjestan zdravstvenog stanja invalida? Zar je potrebno da još netko umre?", rekao je Radoš.

12.10 Iz šatora poručuju kako su kazneno prijavili Index i Jutarnji list zbog poticanja na mržnju i nasilje.

"Podnosimo kaznenu prijavu protiv portala Index i Jutarnjeg lista jer su poticali na mržnju i nasilje i jer su vrijeđali i pozivali na linč. (Index i Jutarnji su razotkrili da je Glogoški ilegalno prisvojio kuću namijenjenu svim invalidima - op.a.)

To je rezultiralo fizičkim napadima, nepoznata osoba polila je benzinom sebe i dio šatora, čime su bili ugroženi svi u šatoru", rekli su.

12.05 Marko Radoš okupljenima je poručio kako će se podnositi prijave protiv onih koji potiču na mržnju protiv prosvjednika u Savskoj.

"Podnosit ćemo kaznene prijave protiv onih koji potiču na mržnju prema nama, već smo podnijeli prijave protiv Milanovića i nekih medija", kazao je.

"Spavali su drugi ratni invalidi u šatoru, da je ministar dao ostavku ne bi bili tamo", dodaje Radoš.

Na konferenciji za medije očekuje se istup Đure Glogoškog oko navoda da protupravno već 5 mjeseci živi u državnoj kući u Zaprešiću koja je namijenjena svim 100% hrvatskim vojnim ratnim invalidima u Hrvatskoj kojima su potrebne hitne liječničke intervencije.

> Matić: Glogoški 5 mjeseci protuzakonito živi u državnoj kući

Ministar branitelja Predrag Matić prozvao je prekjučer Glogoškog za protupravno korištenje državne kuće, dodajući kako će ubuduće će tu kuću moći koristiti svi 100%-tni HRVI, njih 478.

Iz Ministarstva branitelja za Index su kazali da je ministar Matić od "objave otkrića kako Đuro Glogoški već pet mjeseci živi u državnoj kući u Zaprešiću zaprimio, što putem sms-a, što putem e-maila, veći broj različitih prijetnji u kojima ga se prozivalo za smrt gospođe Nevenke Topalušić, samospaljivanje gospodina Damira Čakanića, imputiralo mu se da želi da ponovo strada netko od najtežih hrvatskih ratnih vojnih invalida, spominjao se kalašnjikov koji se sprema za njega, "overavanje s dva metka" i slično".

Također, poručili su i kako su za "ministra pošiljatelji tih poruka kukavice koje se kriju u masi i anonimnosti, a poslije najčešće mole za prijem na razgovor u Ministarstvu radi rješavanja određenih statusnih problema. Također, ministar Matić za sve možebitne buduće nemile događaje odgovornim drži organizatore prosvjeda".

> Matić: Kukavice mi prijete smrću, ako mi se nešto dogodi odgovorni su organizatori prosvjeda

Pročitajte više