Šatordžije najavile "skupove zajedništva" diljem Zagreba, sutra idu na Pantovčak

Foto: Index

DANAS u podne u šatoru u Savskoj vođe prosvjeda, za koje zagrebačka policija ne zna tko su, započeli su još jednu u nizu izvanrednih press konferencija. Kako je stajalo u pozivu poslanom medijima, tema izvanredne medijske konferencije je bila najava daljnjih aktivnosti. Tako su najavili kada će ići kod Kolinde te akcije koje planiraju u travnju.

Na konferenciju je došao i  Zoran Erceg, ratni vojni invalid koji se prvi javno suprotstavio šatordžijama.

Glogoški je kazao kako sutra idu na Pantovčak, a Mirjam Kervatin iz Udruge Blokirani pozvala je na zajednistvo i daje podršku braniteljima. Kazala je da Blokirani danas idu kod Kolinde.

Doveli učenika

Na pressici je bio i zagrebački gimnazijalac. Marko Mrša, učenik 6. gimnazije i sin ratnog veterana pozvao je sve učenike da dođu podrzati branitelje.  "Svi trebaju naučiti pravu istinu o Domovinskom ratu", rekao je.

Svi prisutni zamolili su novinare da im pomognu.

Skupovi po Zagrebu

Glogoški je najavio održavanje "skupova zajedništva" u travnju u Zagrebu, na kojem bi se trebali s njima okupiti svi "obespravljeni građani". Skupovi bi se trebali održati na više trgova u Zagrebu.

"Gospodo draga, nema podjele mi ili oni , kako govori predsjednik Vlade, samo zajedništvo može nam pomoći.", rekao je Glogoški.

"Ako Ostojić ima saznanja da smo organizatori neka objavi. Ne znam je li šator donacija Crvenog križa.", rekao je Glogoški.

"Odlazimo onog dana kada budu smijenjeni ministar Matić, Glavašević i Nađ", ponovio je Glogoški.

"Branitelji podržavaju sve koji imaju probleme. Moj ratni put vam stoji ovdje na raspolaganju. Nek svi mediji omoguće prvo Indexu da objavi moj ratni put", rekao je Glogoški.

Nakon što je službeni dio pressice završio šatorom se počelo oriti "Zovi, samo zovi..."


 

Pročitajte više