Šef dubrovačkog Gradskog vijeća povećao si naknadu za tisuću kuna, a htio je i više!

Foto: Index

OLGA MURATII donedavna predsjednica dubrovačkog SDP-a izvijestila je danas kako odlazi iz SDP-a nezadovoljna stanjem u stranci. Uoči sjednice dubrovačkoga Gradskog vijeća Muratti je na kratkoj konferenciji za novinare izjavila kako podnosi ostavku na članstvo u SDP-u, u kojem je od 1973. godine, jer se "ne može složiti s lakoćom donošenja neutemeljenih odluka i lošim odnosima prema ljudima".

Loši odnosi među ljudima u SDP-u razlog odlaska

"Ovo je za mene bila teška odluka, možda i najteža u životu", kazala je Muratti donedavna predsjednica dubrovačke organizacije SDP-a, koju je Predsjedništvo SDP-a nedavno raspustio i povjerenikom imenovao Vedrana Lendića iz Splita. Dodala je kako se "nikako ne može složiti s lakoćom donošenja neutemeljenih odluka i ovakvim lošim odnosima prema ljudima, a što se događa u SDP-u".

Donedavna predsjednica dubrovačkog SDP-a Muratti se kandidirala na unutarstranačkim izborima za dubrovački SDP, no prošlog tjedna, ususret izborima Predsjedništvo SDP-a je raspustio dubrovačku organizaciju i imenovao povjerenika Lendića. Također Olga Murati u prošlom je sazivu bila predsjednica dubrovačkoga Gradskog vijeća.
 
Na ovogodišnjim lokalnim izborima dubrovački SDP je, u koaliciji s Hrvatskom strankom umirovljenika i Bošnjačkom demokratskom strankom, osvojio svega četri viječnička mijesta, od 25 koliko ih ima u dubrovačkom Gradskom vijeću.
 
Prosvjedi pred Vijećnicom
 
Inače, početak današnje sjednice Gradskog vijeća Dubrovnika osiguravalo je desetak pripadnika specijalne policije kako bi spriječili moguće nerede zbog prosvijeda inicijative " Srđ je naš". Pred ulazom se, naime, okupilo dvadesetak prosvjednika s majicama 'Srđ je naš' i transparentima.
 
Kako je objavio dubrovniknet.hr prosvjed je pratilo desetak pripadnika specijalne policije koji su stigli pred Gradsku vijećnicu prije sjednice Gradskog vijeća. Razlozi ovakvog osiguranja vijećnika je prosvjed kojega je inicijativa "Srđ je naš" prijavila policiji, a svojim okupljanjem pred Vijećnicom htjeli su još jedanput skrenuti pozornost javnosti na neprincipijelnost dubrovačkog dogovora. 
 
"Specijalci su ispred Gradske vijećnice jer se korumpirani političari boje svojih građana", komentirao je Igor Miošić, vijećnik liste "Srđ je Grad".
 
Povećali si naknade

Na današnjoj sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća najviše zanimanja i rasprave izazvala je točka o povećanju naknada predsjedniku, zamjenicama predsjednika i članovima Gradskog vijeća, te političkim strankama.

Nakon duže rasprave većinom glasova odlučeno je da će ubuduće predsjednik Gradskog vijeća umjesto dosadašnjih 3.500 kuna primati 4.500 kuna, iako je prijedlog bio 5.500.

Potpredsjednice Gradskog vijeća Olga Murati i Matija Čale Mratović primat će 2.500 kuna, koliko je bilo i dosad, iako je bilo predloženo da će primati 3.500 kuna, a naknade vijećnicima ostat će 1.500 kuna.

Nezavisna gradska lista "Srđ je grad" predlagala je amandman po kojem bi se naknade vijećnicima smanjile za pola, predsjednik Gradskog vijeća imao bi 2.500, a potpredsjednice 1.500 kuna, no to nije prihvaćeno. Podržana je odluka po kojoj će političke stranke primati 3.500 kuna po vijećniku.

Pročitajte više