Šef splitsko-dalmatinskog HČSP-a i zet optuženi za izvlačenje novca iz tvrtke Alas za dom

Foto: HČSP.hr

MARKO SKEJO, ratni zapovjednik HOS-ove bojne Rafael vitez Boban i predsjednik splitsko-dalmatinskog HČSP-a te njegov zet Bože Trogrlić optuženi su za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave. Prijavio ih je austrijski partner koji je prije par godina postao većinski vlasnik u dotad Skejinoj firmi Alas za dom.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu zaprimilo je izvješće splitske policije početkom godine, a optužnicu su podigli koncem ožujka. Danas je održano optužno vijeće na kojem je bio i Skejo. Neformalno doznajemo da je optužnica potvrđena i da poznatog HČSP-ovca i njegovog zeta očekuje suđenje.

Skejo vratio do zadnje lipe, a zet ništa

Prema optužnici, Skejo je iz firme izvukao milijun, a zet, izvršni direktor za prodaju betona, pola milijuna kuna. Zanimljivo je možda da je Skejo vratio sve do lipe. Većinu je platio prije održavanja sjednice optužnog vijeća, dok je danas uplatio preostalih 75 tisuća kuna. Zet nije ništa vratio jer tvrdi da je imao opravdani poslovni trošak. 

Problema je i bilo s povratom luksuznog Audija S6 kojeg je Skejo imao na korištenju, no to je riješeno prošlog ljeta. 

Optužnica protiv prvaka splitskog HČSP-a dolazi u krajnje nezgodan trenutak jer je za sutra najavljeno otkrivanje spomen ploče pripadnicima HOS-ove bojne koje je Skejo neustrašivo vodio u obrani domovine.

 

 

Pročitajte više