Šefica Porezne o efektima "stupa srama": U osam dana naplatili smo osam milijuna kuna!

ŠEFICA Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec zadovoljna je razvojem događaja u posljednjih desetak dana otkako je javno objavljena lista poreznih dužnika. "U osam dana naplatili smo osam milijuna kuna!", izjavila je gostujući u Dnevniku HRT-a te je dodala kako je upravo takav rezultat i očekivala.

Usput se i javno ispričala svima onima koji su se zabunom našli ili će se ubuduće naći na "stupu srama", jer - vjerovali ili ne - ima i takvih: "Ni jedan sustav nije savršen. Greške se događaju. Ali, broj takvih koji su se našli na listi, a nisu trebali, jako je mali".

Jučer se Smiljanec sastala s Državnim odvjetništvom jer se Porezna uprava i DORH zajedničkim snagama spremaju u "sređivanje" liste poreznih dužnika. Sve one koji su utajili porez i godinama ga ne plaćaju nadležne institucije adekvatno će procesuirati i sankcionirati.

A što je sa službenicima koji su po nečijem nalogu ili zahvaljujući "plavim kuvertama" određenim poreznim dužnicima godinama "gledali kroz prste"? Smiljanec je kazala kako je, otkako je ona preuzela Poreznu upravu, smijenjeno 13 pročelnika područnih ureda te kako slijedi utvrđivanje kaznene odgovornosti svih onih koji su štitili neplatiše.

Pročitajte više