Sinčić dobio misteriozni zlatnik i prijetnju: Zaigrao si se, nazovi znaš već koga

Foto: Facebook

MAJKA Ivana Vilibora Sinčića, koji je u prvom krugu predsjedničkih izbora prikupio više od 16,42 posto glasova, primila je nedugo nakon izbora buket ruža i pismo u kojem se nalazi vrijedan zlatnik. U pismu stoji preporuka da njen sin pozove na glasanje za jednog kandidata, no Ivan Vilibor Sinčić nije htio otkriti o kojem kandidatu se radi, s obzirom da ni sam ne zna radi li se o prijetnji jednog ili podmetanju drugog stožera. Po duljini crte kojom je prekriveno ime, jasno je da se radi o kandidatu s dva prezimena.

Prijava policiji

"Ucjene, prijetnje i podmetanja izgleda da su sastavni dio političkog života Hrvatske.
Nekoliko dana nakon izbora, moja je obitelj, na kućnu adresu u Karlovcu primila buket ruža i pismo naslovljeno na majku s preporukom da pozovem na glasanje za jednog kandidata. Pismo je dostavljeno taxijem iz Zagreba, a vozač je obilato nagrađen za tu dostavu. Uz poruku je bio i vrijedan zlatnik čija cijena, ukoliko nije lažan, prelazi vrijednost od 4.000 kn. Iako čudno, nismo pridavali tomu veliku pažnju, no danas je na mail došla puno konkretnija poruka:

"Vili, Vili
da li ti se mami svidjelo cvijece?
to je bilo zadnje sto je covjek mogao uciniti
vrijeme tece - a ti umjesto da sam shvatis krenuo si krivim putem
nazovi znas vec koga i dogovori sastanak sa *****
hitno"

Ovakve poruke iako apsurdne kod svakog normalnog čovjeka izazivaju nelagodu i postavlja se pitanje u kakvoj to državi živimo. Uopće ne želimo ulaziti u to čije je ovo maslo i da li je bilo koji tabor odgovoran, ali je jasno da netko ulaže mnogo napora i sredstava da izazove strah i nelagodu kod obitelji Sinčić, pogotovo kod Ivanovih roditelja.

Ime kandidata za kojeg bi trebali agitirati smo zatamnili jer ne želimo sudjelovati u ničijoj prljavoj kampanji, a posao otkrivanja ovih prijetnji ćemo prepustiti policiji", napisao je Sinčić na Facebooku.

Sinčić: Nadopišite mene na izborima


Podsjetimo, Ivan Vilibor Sinčić već je ranije pozvao sve one koji planiraju izaći na drugi krug predsjedničkih izbora da na glasački listić nadopišu broj 3 i zaokruže Ivana Sinčića.

"Želimo poslati jasnu poruku, a to je da ni u snu nemamo namjeru podržati kandidate koji organizirano rade na gospodarskom i moralnom uništenju Hrvatske", objavljeno je na Facebook stranici Živog zida.



 

Pročitajte više