Sindikat HZMO-a: Ministar Mrsić u svima vidi lopove, zaboravio je reći da Porezna mnogima nije do danas dostavila OIB!

Foto: Hina

"U POSLJEDNJE dvije godine ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić svim se sredstvima obrušio na radnike Hrvatsko zavoda za mirovinsko osiguranje nazivajući ih lopovima, neradnicima, prevarantima", ističe se u priopćenju kojeg je poslao Radnički sindikat HZMO-a, a vezano uz obustavu mirovina osiguranicima koji nisu dostavili OIB.

"Ministar je zaboravio reći da su obustavljene mirovine osiguranicima koji su uredno dostavili potvrde o životu ovjerene u nadležnim institucijama u zemljama širom svijeta, a u kojima isti žive. Iz toga proizlazi da naš ministar smatra, da se i inozemne institucije bave lopovlukom, lažiranjem i prevarama. Također je zaboravio reći da mnogi koji su zatražili OIB od Porezne uprave, isti do danas nisu dobili, pa ga nisu ni mogli dostaviti.

Očito je naš ministar paranoičan pa u svima vidi lopove te nesposoban jer je u nekoliko navrata u javnosti dao krive informacije čime je stvorio paniku među svim umirovljenicima da neće dobiti mirovinu. Tim izjavama je dokazao da ne poznaje materiju o kojoj priča, a to njegovo nepoznavanje prevalilo se preko leđa radnika HZMO, neradnika, kako ih on voli nazivati. Štoviše, ti će neradnici u narednim danima morati sve te obustavljene mirovine ponovo aktivirati, slušati prijetnje umirovljenika koji su ostali bez mirovine, ostajati duže kako bi mirovine bile što prije isplaćene", stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednika Radničkog sindikata HZMO-a Višnja Stanišić.

Pročitajte više