Sindikati: 3. maj ne smije u stečaj, ono je jedino brodogradilište sanirano vlastitim novcem

"BRODOGRADILIŠTE 3. maj jedino je brodogradilište sanirano vlastitim novcem. Iako ima gubitaka, nikome ne dugujemo i likvidni smo do kraja ove godine", rekla je predsjednica Radničkoga vijeća 3. maja Nada Jelinić Starčević.

Naime, na konferenciji za novinare, na kojoj su bili i predstavnici sindikata, rečeno je da priče o stečaju brodogradilišta ne stoje. Vezano uz privatizaciju,  ne zanima ih hoće li kupac biti Danko Končar ili netko drugi - bitno je da osigura posao i da brodogradnja opstane.

"Sadašnji gubici Brodogradilišta iznose oko 3 milijarde kuna, kolika je i vrijednost 3. maja. Najvažnije je osigurati posao da ne dođe do kraha", zaključak je s konferencije Radničkoga vijeća i sindikalista Brodogradilišta.


Čačić i Končar nisu održali sastanak o brodogradilištima

Najavljeni sastanak potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića s Dankom Končarom nije održan u zakazanom terminu. Na sastanku su trebali raspravljati o privatizaciji triju brodogradilišta.

"U Ministarstvu gospodarstva održavaju se sastanci o toj temi, ali na nižim razinama", doznaje HRT od Nenada Končara, vlasnika tvrtke Jadranska ulaganja, koja se jedina javila na natječaj raspisan prije dvadesetak mjeseci. Jesu li riješene problematične stavke u toj akviziciji, pri čemu Končarovi ističu nove gubitke u škverovima, HRT nije uspio doznati.

Pročitajte više