Sirijske snage u krvoločnom pohodu - broj stradalih popeo se od jutros na 67



SIRIJSKE SNAGE upale su u tri kuće u predgrađu Homsa i ubile ukupno 20 ljudi, najnoviji su podatci koje donosi Al Jazeera. Broj mrtvih od jutros se popeo na 67.

U jednoj kući ubijena je cijela peteročlana obitelj, u drugoj sedmeročlana, a u trećoj osmočlana. Napadi su nastavljeni usprkos obećanju koje je dobila Rusija da će napadi prestati.

Podsjetimo, Sergei Lavrov, ruski ministar vanjskih poslova vratio se u Moskvu, gdje je izjavio da je sirijski potpredsjednik kazao kako će tražiti načine da otvore pregovore s opozicijskim stranama u Siriji. Ujedno je pozvao zapadne zemlje i Arapsku ligu da podupru takva nastojanja, prenosi New York Times.

Veliki broj ljudi ubijen je u petom uzastopnom danu opsade sirijskog grada Homsa, tvrde oponenti režima sirijskog predsjednika Bashar al-Assada. Sirijski opservatorij ljudskih prava priopćio je da su neprekidna bombardiranja Bayadaha, Baba Amre, al-Khaldiyeha i Karm el-Zeytouna prouzročili brojne smrti, prenosi Guardian.

Omar Shaker, aktivist u Baba Amri kaže da je sam izbrojao pet tijela, i da je područje pod stalnim napadom. Napadaju tenkovima, artiljerijom i strojnicama. Druga izvješća govore o 47 mrtvih civila samo u prvom dijelu današnjeg dana. U posljednja dva dana poginulo je najmanje 150 ljudi, izjavili su aktivisti za Reuters.   

Pročitajte više