Skupljeno više od 3,2 milijuna kuna: Nora u petak putuje na liječenje u SAD!

Foto: Facebook

DONACIJAMA ljudi velikog srca za teško bolesnu djevojčicu Noru Šitum do sad je prikupljeno više od 3,2 milijuna kuna. Odluka HZZO-a još se čeka, ali bez obzira na nju mala Nora će ići na liječenje u Ameriku. U Philadelphiju putuje u petak!

HZZO o Nori: Primili smo zahtjev danas u podne, odlučit ćemo u roku od 48 sati!

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) zaprimio je danas zahtjev Referentnog centra KBC Zagreb za liječenjem u inozemstvu za djevojčicu Noru Šitum.

"Zahtjev je u Direkciji HZZO–a zaprimljen u 12 sati prema evidenciji urudžbenog zapisnika, a majka djevojčice zahtjev je potpisala u 13.30 sati, te je time zahtjev ušao u hitnu proceduru odlučivanja o liječenju u inozemstvu", stoji u priopćenju iz HZZO-a. "HZZO će u najkraćem roku, kao i u sličnim slučajevima, a najdulje do 48 sati, odlučiti o zahtjevu", dodaju iz HZZO-a.

"Zahtjev je potpisala i Norina majka u 13 i 30 i upućen je u Odjel za liječenje u inozemstvu na odlučivanje. Liječničko povjerenstvo će se sastati u najkraćem mogućem roku i po ubrzanom postupku ćemo razmotriti zahtjev i ako je sve u skladu sa zakonom ćemo odobriti liječenje", rekao je Media servisu ravnatelj HZZO-a Siniša Varga.

Na upit odnosi li se zahtjev na liječenje koje je planirano u Dječjoj bolnici u Philadelphiji, a koje je eksperimentalno, što znači da HZZO ne može pokriti, Varga je rekao: "Otišao je zahtjev iz urudžbenog zapisnika u Odjel za ino-liječenje, a ja nisam upoznat s njegovim sadržajem".

U KBC-u Zagreb Nora na dodatnim pretragama po preporuci američkih liječnika

Iz KBC-a Zagreb je danas poslijepodne stiglo priopćenje liječničkog konzilija teško bolesne djevojčice Nore Šitum: "Liječnički konzilij bolesnice Nore Šitum u stalnom je kontaktu s liječnicima Children's Hospital u Philadelphiji, SAD. Na KBC Zagreb danas se provodi jučer zatražena dodatna obrada pacijentice po preporuci američkih liječnika. Na osnovu tih rezultata, hrvatski i američki liječnički konzilij zajedno će odlučiti o svim mogućim terapijskim modalitetima u daljnjem liječenju Nore Šitum".

Nalazi su stigli, i na veliku sreću Norine obitelji i svih onih koji posljednjih dana maloj Nori pružaju veliku podršku, pokazuju da Nora može započeti s liječenjem u Americi! "Nori Fori - strašnom lavu" želimo puno sreće i što skoriji oporavak!

Podsjećamo, Nori Šitum možete pomoći pozivom na broj 060-800-558 ili uplatom na račun Norine majke - Đane Atanasovske u Privrednoj banci 2340009-3110426252, poziv na broj 00 25052007, naznaka: "Nora Fora - Strašni lav". Za Noru je otvorena i Facebook stranica podrške "Vratimo osmijeh Nori na lice Nora Fora - Strašni lav". Više o Norinom slučaju možete doznati OVDJE.

 

Pročitajte više