Slovenski predsjednički kandidat: Legalizirat ću marihuanu, a tajkunima oduzeti svu imovinu

JEDAN od kandidata na predstojećim izborima za slovenskog predsjednika, kontroverzni 45-godišnjak Artur Štern, zalaže se za legalizaciju marihuane te ukidanje političkih stranaka. Kako pišu Slovenske Novice, Štern tvrdi da je već prikupio dovoljno potpisa za kandidaturu te je spreman postati novim slovenskim predsjednikom.

"Ukoliko budem izabran za predsjednika, tajkunima bih oduzeo svu imovinu, ukinuo političke stranke i uveo prijeke sudove za financijske malverzacije", kazao je Štern. Kandidirao se i na izborima 2007. godine, ali tada nije uspio prikupiti 5.000 potpisa potrebnih za kandidaturu, što mu je sada, barem prema njegovim tvrdnjama, pošlo za rukom.

Štern je otprije poznat javnosti kao zagovaratelj legalizacije lakih droga. Njegovo mišljenje nije se promijenilo, pa birače i ove godine pokušava pridobiti idejom o legalizaciji marihuane, ali i onom o ukidanja zabrane prodaje alkohola maloljetnicima.

"Ako nešto treba zabraniti, onda je to smrdljivi duhan. Umjesto njega treba legalizirati kvalitetnije opojne supstancije poput marihuane", poručuje Štern.

Pročitajte više