Smijenjena šefica HTZ-a: Lorencin laže, očito nekome smetam

Foto: Hina

"MERI MATEŠIĆ je smijenjena zato jer njezino izvješće nije prihvaćeno. Tempo i dinamika promjena u Hrvatskoj turističkoj zajednici nije išla kako je trebalo. Donijeli smo poslovnu odluku", obrazložio je jučer ministar turizma Darko Lorencin u Dnevniku 3 HTV-a razloge smjene direktorice Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić.

Nakon gostovanja ministra Lorencina u Dnevnik 3 se uključila i smijenjena Meri Matešić, koja je rekla da ministar ne govori istinu.

"Najprije mi je u Berlinu rekao da imam njegovu podršku dok su me upravo vaši kolege uvjeravali da ću na sljedećoj sjednici Vijeća biti smijenjena. Potom mi je u ponedjeljak ponudio da podnesem ostavku, a da će izvješće biti prihvaćeno. I onda danas na sjednici HTZ-a nije prihvaćeno moje izvješće i smijenjena sam. Ne znam kome smetam", rekla je Matešić za Dnevnik 3.

Podsjetimo, Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice smijenilo je jučer direktoricu Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić umjesto koje će, do izbora novog direktora, HTZ-om upravljati ministar turizma Darko Lorencin. Vijeće nije prihvatilo izvješće o radu koje je Matešić podnijela nakon svoje prve godine na čelu Glavnog ureda HTZ-a, uz obrazloženje da nisu provedene sve planirane aktivnosti u prošloj godini i zbog niza drugih razloga, istaknuo je ministar Lorencin.

Pročitajte više