Smrskao joj glavu i uzeo novac: Domagoju Šaškoru pravomoćno 19 godina za ubojstvo Tanje Brkljače

Screenshot: Google Maps/Street View

VRHOVNI SUD zaključio je slučaj ubojstva Tanje Brkljače. Potvrdili su drugu presudu suca Damira Romca iz veljače 2015. godine kojom je okrivljeni Domagoj Šaškor osuđen na 19 godina zatvora zbog ubojstva.

Na prvom suđenju Šaškor je u svibnju 2014. godine osuđen nepravomoćno na 27 godina za teško ubojstvo iz koristoljublja jer je sa Trstenika odšetao sa Brkljačinih 24 tisuće kuna nakon što joj je smrskao glavu kamenom teškim 13 kilograma. Djelo neviđene brutalnosti Šaškor je počinio usred bijela dana 4. listopada 2013. godine na jednoj od najposjećenijih splitskih plaža.

Ostavio žrtvu živu u lokvi krvi i odšetao sa njezinih 24 tisuće kuna

Vrhovni sud ukinuo je tu presudu jer nisu bili sigurni da je Šaškor ubio radi novca. Naložili su da se provjeri tko je koga nazvao, ali to tijekom ponovljenog suđenja nije utvrđeno. Sudac Damir Romac naveo je prilikom obrazloženja presude kako u glavu okrivljenog nisu mogli ući te kako su krađu novca uzeli kao otegotnu okolnost, dok je prije to bilo obilježje kaznenog djela.

Brkljaču je Šaškor ostavio još uvijek živu u lokvi krvi, umrla je u kninskoj bolnici početkom 2014. godine. Opozvane su mu i dvije uvjetne presude pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora.

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.