Snimka nadzornih kamera iz San Diega: Iz vrućeg auta bebu spasili u zadnji tren, majka bila u kupnji

Screenshot: ABC

SVEGA četiri mjeseca stara djevojčica iz pregrijanog automobila ovog je tjedna u San Diegu spašena u zadnji tren! Kad je policija razbila prozor automobila, beba već nije reagirala i bila je sva oblivena znojem. Iako je mlada i nesavjesna majka kazala kako je u trgovinu "skoknula na minutu", snimka nadzornih kamera dokazuje da je ta "minuta" znatno duže trajala. Iz pritvora je puštena u srijedu nakon plaćanja jamčevine, a u kolovozu je čeka suđenje. Beba je prebačena u bolnicu i sad je dobro.

Drama se odvijala u utorak oko 15.10 sati na parkiralištu trgovačkog centra na East Plaza Boulevardu u San Diegu. Jedan od zaposlenika na održavanju vidio je kako je beba ostavljena u automobilu. Stakla nisu bila ni malo spuštena kako bi imala zraka. Odmah je pozvao 911. Policija i vatrogasci su ubrzo stigli.

25-godišnja Starley Geart bebu je u automobilu ostavila na ugodnih kalifornijskih sunčanih 24 stupnja Celzijevih. Međutim, problem je što je u desetak minuta, koliko je beba bila sama u zatvorenom automobilu, temperatura skočila na vrtoglavih 60 stupnjeva Celzijevih!

"Trebamo biti jako oprezni. Temperatura se u zaključanom automobilu za nekoliko minuta udvostruči. Djecu i kućne ljubimce ne treba ostavljati u automobilima bez nadzora", kazao je policijski narednik Julian Villagomez. Lani je u SAD-u čak 33 djece umrlo jer su ih roditelji po vrućini ostavili zatvorene u automobilima.

Pročitajte više