Snimljen muškarac koji je bacio bombu na ukrajinski parlament: Jedna osoba poginula, 100 ranjenih

Screenshot: Youtube

MUŠKARAC odgovoran za bacanje eksplozivne naprave ispred ukrajinskog parlamenta, pri čemu je jedan policajac poginuo, a više od 100 ljudi je ozlijeđeno, uhvaćen je na snimci objavljenoj na Youtubeu.

Na snimci se jasno vidi trenutak kada muškarac baca eksplozivnu napravu, kao i posljedice: više policajaca je zadobilo teške ozljede. Iz ukrajinskog mupa tvrde da je u pitanju bila ručna bomba, a savjetnik ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko je potvrdio da je vojnik Nacionalne garde podlegao od pogotka u srce.

U neredima je privedeno više desetaka osoba, a prema riječima ministra unutarnjih poslova Arsena Avakova, uhićena je i osoba koje je bacila ručnu bombu. Kod istog muškarca nađene su i druge eksplozivne naprave. Avakov je potvrdio da su eksplozivne naprave bacali prosvjednici u majicama ultra-nacionalističke stranke Svoboda.

Sukobi redarstvenih snaga i prosvjednika pred parlamentom u Kijevu izbili su nakon što je parlament prihvatio reformu kojom se separatističkom istoku, gdje traje rat, daje veća autonomija.

Pročitajte više