Šokantna snimka: Na konferenciji za novinare uperio pištolj u čelnika stranke bugarskih Turaka

Video: Youtube

MUŠKARAC je tijekom konferencije za novinare u Sofiji skočio na pozornicu i uperio pištolj u čelnika turske stranke MRF u bugarskom glavnom gradu Sofiji.

Ahmed Dogan se iz napada izvukao neozlijeđen i zasad nije jasno zašto mu je napadač zaprijetio.

Televizijska snimka prikazuje muškarca koji je iskočio iz publike usred govora dugogodišnjeg 58-godišnjeg čelnika stranke. Ubrzo su ga svladali zaštitari.

"Ahmed Dogan je dobro. Sve je pod kontrolom", rekao je član stranke Ceyhan Ibryamov novinarima. Policija je priopćila da je uhitila 25-godišnjeg muškarca iz grada Burgasa koji je uz pištolj imao i dva noža.

Liberalna stranka MRF predstavlja tursku manjinu, kao i ostale muslimane koji čine oko 12 posto bugarskog stanovništva. Dogan je jedna od utjecajnijih političkih osoba u toj zemlji, javlja Reuters.

HNS osudio napad na sestrinsku stranku

Na napad je reagirao HNS. "Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati najoštrije osuđuje subotnji napad i pokušaj ubojstva predsjednika sestrinske bugarske liberalne stranke MRF Ahmeda Dogana tijekom stranačkog kongresa održanog u Sofiji. Napad, na sreću, nije uspio i u njemu nitko nije ozlijeđen.

HNS i ovim putem šalje podršku svojim bugarskim kolegama i potporu u njihovom daljnjem političkom djelovanju. Ovakav sramotni čin ne smije obeshrabriti sve one koji vjeruju u liberalnu ideju i njene temeljne vrijednosti, slobodu misli, govora i političkog djelovanja", stoji u priopćenju.

 

Pročitajte više