Spašena iscrpljena planinarka na Velebitu, stradalom na Kornatima nije bilo pomoći

Foto: HGSS

HRVATSKA gorska služba spašavanja danas je dva puta morala intervenirati - u jednom slučaju, unatoč brzoj reakciji, stradalom nije bilo pomoći.

"Unatoč brzom dolasku spašavatelja i liječnice HGSS-a, uslijed srčanog udara osoba je preminula. Tijelo preminule osobe bit će predano, po njihovom dolasku, djelatnicima nadležnih institucija", izvijestili su iz HGSS-a o spašavanju na otoku Žutu, na Kornatima.

Čuvari spasili iscrpljenu planinarku

Drugi poziv upomoć stigao je jutros nešto iza 10 sati, kada je županijskom centru 112 obratila iscrpljena planinarka koja se uputila iz Jablanca prema Alanu.

"Odmah po dojavi telefonski je stupljeno u kontakt s planinarkom, koja je rekla da nije ozlijeđena ali da je iscrpljena i da ne može nastaviti sama, te da se nalazi negdje oko Strogira", objavio je HGSS na svojim službenim stranicama. U ovom slučaju obaviještena je čuvarska služba NP Sjeverni Velebit čiji članovi su se nalazili na Alanu te su dvojica čuvara upućena na pretpostavljeno mjesto.

"Nedugo poslije pronašli su planinarku koju su osvježili čokoladom i slatkim napitkom, a zatim je odveli do auta i prevezli do Alana. Ovim je u 12.00 sati akcija uspješno okončana, a čuvari se vratili svojim dnevnim obvezama", kažu iz HGSS-a.

Pročitajte više