Splitski antifašisti protiv mons. Jezerinca: Misa mu je puna mržnje i krive ideologije

SPLITSKI antifašisti reagirali su na misu koju je na Uskrsni ponedjeljak u crkvi Svetog Jure u Radošiću u Kaštelanskoj zagori za stradale hrvatske vojnike, žrtve Kevine jame u Drugom svjetsku ratu, održao mons. Juraj Jezerinac.

U svojoj propovijedi, između ostalog, istaknuo je: "Sjećanja na poginule ljude koji su stradali od partizanske ruke u Radošiću i okolici rukovođeni avangardom radničkog i revolucionarnog pokreta KPJ", da bi nadalje dao na znanje: "Želim zadržati častan spomen na vrijednosti ljudskog života i strašne zločine komunističkog režima. Te zločine, kao i zločine do 1990. godine, činili su jugokomunisti koji su se prekrivali, a neki to čine i danas, nedodirljivim plaštom antifašizma."

Jezerinac zloupotrebio stratište

Izrečeni stavovi i ocjene mons. Juraja Jezerinca puni su, nažalost, mržnje i krive ideologije, što je nezamislivo čuti na stratištima u civiliziranim i demokratskim državama, drže splitski antifašisti, koji smatraju da je bilo primjereno održati molitvu s pijetetom, ispunjenom boli i tugom za sve žrtve rata.

Žele izraziti nezadovoljstvo s misom mons. Jezerinca. Podsjećaju kako ovo nije prvi put da se zloupotrebljavaju stratišta, krivotvore povijesne činjenice, a od antifašizma Hrvatske čini poraz, uobličen u slogan "komunistički zločin", čiji je autor nacistički vođa Adolf Hitler, navodi se u priopćenju predsjednika splitskih antifašista Krešimira Sršena. 

Pročitajte više