Sprejem poprskao Obersnela i dekana riječkog Filozofskog: "Smrdite, treba vas osvježiti"

Foto: HRT

"SMRDITE, treba vas osvježiti", poručio je riječki aktivist Milivoj Mićo Antolović okupljenima na konferenciji o industrijskoj baštini na Filozofskom fakultetu u Rijeci, prije nego je na okupljene ispraznio dva spreja za osvježavanje prostora.

Među uglednicima koje je Antolović odlučio "namirisati" bili u riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i dekan fakulteta Predrag Šustar, čije je uvodno izlaganje i prekinuo. Na engleskom jeziku Antolović je okupljenima poručio kako se za zaštitu industrijske baštine potrošilo mnogo novca, ali se to ni po čemu ne vidi.

Zbog "napada" sredstvima za osvježavanje prostora na Filozofski fakultet pozvana je policija, javlja HRT. Antolović je, međutim, naputio zgradu fakulteta prije nego je policija stigla na mjesto događaja. Konferencija je nakratko prekinuta kako bi se dvorana prozračila.

Građanima Rijeke Antolović je poznat po svom aktivističkom radu i čestim istupima protiv  gotovo svih urbanističkih i razvojnih projekata grada i aktivnosti gradske uprave.

Pročitajte više