Srb: Odlazak Tomašić nezabilježen slučaj u povijesti, ali i prilika za ujedinjenje pravaša

Foto: FaH

PREDSJEDNIK HSP-a Daniel Srb izjavio je kako je odlazak Ruže Tomašić iz HSP-a Ante Starčević (HSP AS) nezabilježen slučaj u povijesti hrvatske demokracije da predsjednik napusti vlastitu stranku, ali i povijesna prilika za ponovno ujedinjenje pravaša.

Na konferenciji za novinare Srb je ocijenio kako je očito da je Tomašić procijenila kako se kroz stranku, kojoj je bila predsjednica, više ne može boriti za hrvatske nacionalne interese.

"Pokazalo se da smo bili u pravu kada smo govorili da je cijeli sustav vođenja i organiziranja te stranke bio u interesu pojedinaca, kako bi, kroz krađu političkog imena, došli do političke popularnosti te osobne koristi", ustvrdio je Srb.

Dodao je kako HSP pozdravlja odluku Ruže Tomašić koja se "kao čestita žena" nikada nije dala natjerati na političko djelovanje u kojem je osobni interes prvorazredna politička orijentacija, ali da ovaj trenutak prepoznaje i kao povijesnu priliku za ponovno ujedinjavanje pravašatva.

Istaknuo je kako je HSP povijesna stranka, koja je uvijek nosila hrvatske nacionalne interese u svome političkom programu te pozvao Ružu Tomašić i sve članove HSP AS na "ujedinenje i zajedničko političko djelovanje, u funkciji hrvatskih nacionalnih interesa, a ne u funkciji političke trgovine".

Na novinarski upit znači li to da poziva Ružu Tomašić da se vrati u HSP Srb je odgovorio potvrdno, kazavši kako je ovo prilika za "ujedinjenje Hrvatske stranke prava i da hrvatsko pravaštvo, na hrvatskom političkom prostoru, ponovno zauzme mjesto koje mu oduvijek pripada".

Zamoljen da komentira tvrdnje glavnog tajnika HSP AS Pere Ćorića da je stožer pravaštva okupljen oko te stranke, a da je HSP marginalna skupina Srb je ocijenio kako kako je duboko uvjeren da ta stranka odlaskom Ruže Tomašić "ne vrijedi apsolutno ništa, i da će se to uskoro pokazati".
 

Pročitajte više