Sretan kraj potrage u Istri: Član DVD-a pronašao nestalu četverogodišnju Anamariju

Foto: HGSS, nestali.hr, galerija: Glas Istre, HGSS

NA PODRUČJU Pićna na Labinštini sinoć je oko 19 sati nestala četverogodišnja djevojčica Anamarija Zović (rođena 10. studenoga 2011.), izvijestila je istarska policija koja je dojavu o tom događaju zaprimila od roditelja tijekom večeri.

Srećom, nakon potrage koja je trajala cijelu noć, jutros oko 7.40 sati oko 300 metara od Gračišća pripadnik dobrovoljnog vatrogasnog društva i pripadnik Državne uprave za spašavanje pronašli su sinoć nestalu četverogodišnju djevojčicu, izvijestila je jutros istarska policija.

Djevojčica je pronađena 500 metara od ceste, odnosno dva kilometra od njezine kuće u stanju šoka ali neozlijeđena, uz male ogrebotine.

Nestala jučer oko 19 sati

Prema podacima policije djevojčica je bila obučena u majicu sa slikom lutke i zelene kratke hlače te je imala narančaste sandale. Ona je oko 19 sati šetala sa psićem i od tada joj se gubio svaki trag.

Prije nego što je nestala, zadnji je put viđena kod Kulja.

U potrazi za djevojčicom bilo je angažirano stotinjak mještana, vatrogasci, pripadnici GSS-a te policija. HGSS je izašao na teren sa psom tragačem, a područje se pretraživalo i termo kamerom. Stožer za traganje bio je smješten kod Kulja, piše Glas Istre.

HGSS: Djevojčica roditeljima predana u dobrome stanju

Po završetku potrage, HGSS je na svojim službenim stranicama objavio priopćenje, koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Upravo je uspješno završena intenzivna potraga za djevojčicom (četiri godine starosti) u okolici Pićna koja je u utorak navečer posljednji puta viđena kako se igra sa psima u dvorištu svoje kuće.

Po dojavi Centra 112 pokrenuta je intenzivna akcija potrage u kojoj su osim potražnih timova i članova HGSS-a Pule, Rijeke, Ogulina i Zagreba sudjelovali mještani, pripadnici JVP Labin, DVD Pićan, Interventne policije Pula, PP Labin i Buje te pogranične policije Buzet.

Djevojčica je u igri sa svojim psima u večernjim satima odlutala u nepoznatom smjeru kroz teško prohodan teren u okolini sela Lukezi. Dolaskom noći prespavala je u šumi u društvu svojih pasa. Po svitanju djevojčica se nastavila kretati i dozivati u pomoć pri čemu ju je čuo jedan od tragača.

Na zadovoljstvo rodbine i svih sudionika potrage djevojčica je, nakon pregleda od strane liječnika HGSS-a i ZZHM istarske županije, predana roditeljima u dobrom fizičkom stanju".

Pročitajte više