Srpski poduzetnik Tešić: Nemam veze s oružjem zaplijenjenim u Rijeci

Foto: Interpol

SLOBODAN TEŠIĆ, kojeg hrvatski mediji spominju kao vlasnika pošiljke oružja zaplijenjene u riječkoj luci, za beogradski B92 je izjavio da s tim oružjem nema nikakve veze.

"Ja u zadnjih pet, sedam godina nisam ništa tovario ni kroz jednu hrvatsku luku. Znači, ja blage veze nemam ni sa kakvim tovarom, ni raketama ni kontejnerima. To apsolutno ne postoji. I za mene i za sve te kompanije koje se tu spominju. To je jedna notorna laž", rekao je Tešić.

Na komentar novinara B92 da se njegovo ime i ranije spominjalo u kontekstu izvoza oružja, Tešić kaže da o tim operacijama sada ne treba pričati.

"Možemo sada pričati o ovom slučaju i da samo državni organi Srbije i Hrvatsku mogu ustanoviti u naredna dva sata čija je to roba. Kontejneri nisu mogli pasti s neba. Oni su tu dovezeni. Naravno, zna se kako. Sva prateća papirologija postoji pa neka onda utvrde tko iza toga stoji, je li šverc, i kuda to ide. Ako to Hrvatska misli, to da pere, ili neki novinari da peru Hrvatsku zato što isporučuje tamo gdje ne treba u sadašnja vremena, e žao mi je", tvrdi Tešić.

Tešić dodaje da se njegovo ime spominje zato što "kruže razne grupe, besposličari". Podsjeća da su sve optužbe protiv njega odbačene zbog nedostatka dokaza i da o tome postoje sudski dokumenti.

"Ova pošiljka, ponavljam, nema nikakve veze sa mnom i ja molim vlasti u Srbiji i Hrvatskoj da se to prenese i da se ispita sve do kraja. A to može biti kratak rok kada država uzme u svoje ruke. Bitno je da se otkrije čija je to pošiljka i gdje ide jer nije to kisela voda, to su rakete. Neka istraže kako je ta roba došla do luke Bar, čiji su organi dali izlazne dozvole. Sve to da se istraži, nije se ta roba mogla ukrasti u skladištu", kaže Tešić.

U riječkoj carini pronađeno je više kontejnera sa sofisticiranim naoružanjem. Radi se o avionskim raketama i raketama zemlja-zemlja. Nije još poznato čije je sporno oružje, ali u hrvatskim medijima se špekulira da je pošiljka povezana s Tešićem.

Pročitajte više