Srpskom narkobossu Darku Šariću 20 godina zatvora za šverc kokaina

Foto: RTS

BALKANSKI kralj kokaina Darko Šarić na specijalnom sudu u Beogradu proglašen je krivim za šverc 5,7 tona ove droge iz Latinske Amerike u zapadnu Europu, javlja B92.

Krivima su proglašeni i svi Šarićevi suoptuženici. Šarić je osuđen na 20 godina zatvora, a isto toliko dobio je i Goran Soković. Željko Vujanić osuđen je na 18 godina zatvora.

Na nešto blaže kazne osuđeni su Željko Vujanović, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Živko Sibinski, Boban Stojiljković, Marko Dabović i Aleksandra Mišić.

Ovim procesom obuhvaćen je i niz Šarićevih suradnika koji su i dalje u bijegu: Rodoljub Radulović, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović.

Šarić i njegov odvjetnik nisu došli na izricanje presude. Šarić je ranije rekao da neće doći u sudnicu saslušati presudu jer tvrdi da se radi o politički montiranom procesu.

Ovo je prvostupanjska presuda na koje nezadovoljne strane imaju pravo žalbe. Tužiteljstvo za organizirani kriminal u završnoj riječi predložilo je specijalnom sudu da Šarića osudi na maksimalnih 30 do 40 godina zatvora.

 
 
 

Pročitajte više