Starac otet u Pakistanu apelirao na Obamu da ispuni zahtjeve al-Qaide: Moj život je u vašim rukama!

AMERIČKI državljanin Warren Weinstein, koji je u kolovozu prošle godine otet iz svoje kuće u gradu Lahoreu u Pakistanu, u video poruci objavljenoj tijekom vikenda na islamističkim stranicama apelirao je na američkog predsjednika Baracka Obamu da ispuni sve zahtjeve al-Qaide kako bi mu spasio život.

"Moj život je u vašim rukama gospodine predsjedniče. Prihvatite li zahtjeve, živjet ću. Ne prihvatite li zahtjeve, umrijet ću", poručio je 70-godišnji Weinstein (poruka počinje na 0:39 minuti priloženog videa).

Vođa terorističke skupine Ayman al-Zawahiri iznio je osam zahtjeva te obećao oslobođenje Weinsteina ispuni li ih američka strana. Al-Qaidini zahtjevi uključuju povlačenje američkih snaga iz Pakistana, Afganistana, Jemena, Somalije i Gaze, oslobađanje svih onih koji su uhićeni pod optužbom da su pripadnici al-Qaide ili Talibani, zatvaranje Guantanama te oslobođenje svih zatvorenika iz Guantanama i tajnih američkih zatvora, oslobađanje terorista osuđenih radi bombaških napada na WTC te oslobađanje rođaka Osame bin Ladena.

Pročitajte više