Stephanie Milda prvi put u školskoj klupi: "Oduševljena je, veseli se učenju i jako voli čitati"

Foto: Facebook

SEDMOGODIŠNJA Stephanie Milda, koja je svojom hrabrošću ujedinila cijelu Hrvatsku, danas je po prvi put sjela u školske klupe. Njezina majka Anita za Index je kazala kako je Stephanie oduševljena te da se raduje učenju i druženju s prijateljima.

"Prvi dan škole prošao je super. Stephanie je oduševljena i vrlo vesela. Upoznala je učitelje i nove prijatelje, a vjerujem da će joj najdraži predmet biti hrvatski jezik jer zaista jako voli čitati", rekla nam je Anita.

Podsjetimo, Stephanie boluje od rijetke bolesti poznate kao Arnold-Chiarijeva malformacija, a upravo je bitka za njezino liječenje u SAD-u ujedinila cijelu Hrvatsku. U svega nekoliko mjeseci prikupljeno je više od 2,5 milijuna kuna te je djevojčica s roditeljima otputovala na operaciju u SAD. Vratila se kući u siječnju prošle godine i oda tada se, kako nam kaže njezina majka, osjeća dobro.

"Jako je narasla u posljednjih godinu dana. Osjeća se dobro, još uvijek osjeća tegobe pri promjeni vremena, ali to je normalno i na to su nas liječnici upozorili. Zadovoljni smo i sav naš trud se isplatio", objašnjava Anita.

Obitelj Milda osnovala je u studenom prošle godine zakladu ACM Stephanie, koja priprema nove projekte. U prosincu prošle godine donirali su dva infuzomata vrijedna 26.000 kuna odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar. U lipnju je u Zadru održan projekt "Zadar zajedno" na kojem su se skupljala sredstva za fizikalnu terapiju, a 29. rujna ove godine po prvi put će se u Hrvatskoj održati Međunarodni dan Arnold-Chiarijeve malformacije.

"Mi ćemo taj dan obilježiti skromno, baš kako se obilježava i u svijetu, šetnjom. Imamo još mnogo planova i posla, a pripremamo i nove projekte", kazala nam je Anita Milda.

Pročitajte više