Stiže li nam novi val ekstremnih vrućina? Vjerojatno da i to već početkom kolovoza!

Foto: Crometeo, Meteoadriatic.net

NAJAVLJENO zahlađenje stiglo je u kopneni dio zemlje, a temperatura neće prelaziti 30 stupnjeva cijeli ovaj tjedan. Osim na moru gdje će i dalje biti pravi ljeto s temperaturama preko 30 uz moguće lokalne kratkotrajne pljuskove.

Danas se očekuje djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku. Povremeno, uz više oblaka, u većini će krajeva biti kiše ili ponekog pljuska uz moguću grmljavinu.

Najsunčanije i uz najmanju mogućnost za kišu bit će u Dalmaciji. Vjetar većinom slab, na Jadranu slab do umjeren jugozapadni i jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 23 do 28, na Jadranu između 28 i 33 Celzijevih stupnjeva, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Sutra se očekuje pretežno sunčano u Dalmaciji, a u ostalim krajevima djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. U gorskim predjelima i na sjevernom Jadranu uz malo kiše ili poneki pljusak. Poslijepodne sunčanije. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Malo toplije.

Stižu li nam vrućine?

Još prije par dana prema prognostičkim modelima činilo se kako će nam se vratiti ekstremne vrućine, no tada je bilo još predaleko govoriti o tome. Sada se čini da nam početkom kolovoza opet stižu temperature preko 40 stupnjeva!

"Nažalost, sve je izvjesnije. Početkom kolovoza nova tura "četrdesetica" moguća u dijelu zemlje. Ponajviše u Slavoniji i Dalmaciji.", objavio je Crometeo..

 

Pročitajte više