Stižu dizalice: Baldasar se dogovorio sa Žužulima, kreće gradnja novog stadiona i stanova na Parku mladeži

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar kreće u svoj prvi projekt javno-privatnog partnerstva. Grad Split postigao je, naime, nagodbu s braćom Slavenom i Jozom Žužulom oko vlasništva nad Parkom mladeži. Žužuli su Gradu priznali vlasništvo, a Grad će dati koncesiju, objasnio je gradonačelnik.

Projekt će se realizirati u dvije faze. U prvoj će se podignuti sportski sadržaji, što uključuje povećanje tribina s 2.500 na 10 tisuća mjesta te zatvorenu atletsku halu tunelskog tipa, koja će omogućiti atletičarima ASK-a cjelogodišnju aktivnost. Baldasar procjenjuje vrijednost radova između 20 i 28 milijuna eura.

U drugoj fazi pristupilo bi se rušenju postojećih stanova na lokaciji Parka mladeži te dizanju novih, modernih stambenih jedinica. Baldasar kaže kako će se vlasnicima postojećih 60 stanova ponuditi zamjenski, a ukupno bi se trebalo napraviti 250 novih stanova. To bi ugrubo trebalo koštati nekih 80-ak milijuna eura, kazao je Baldasar.

Žužul: S ovim projektom su svi na dobitku

"Ovo je projekt s kojim smo svi na dobitku. RNK Split i ASK učinili su sve da se počne pozitivno razmišljati. Sretan sam i ponosan da možemo krenuti s izgradnjom stadiona. Pozvao bih sve koji su uključeni u ovaj posao da se sve napravi što brže može kako bi što brže realizirali zamišljeno", kazao je Slaven Žužul.

Projekt je pozdravio i Ivan Veštić, bivši savjetnik za sport gradonačelnika Keruma i predsjednik ASK-a.

"Nikada Blanka ne bi postigla ovakve uspjehe da nije imala dvoranu. Split je poznato atletsko središte i ovaj projekt značajno će doprinijeti razvoju športskog turizma. Imat ćemo atletsku stazu s osam traka, što je važno jer ispunjava standarde IAAF-a", kazao je Veštić.

Konačno, dakle, pomak u Splitu. Stižu dizalice koje gradonačelnik Baldasar sniva otkako je ušao u Banovinu...

 

Pročitajte više