Što za smijeh, što za suze: Po ovim izjavama pamtit ćemo 2012. godinu!

Foto: Goran Mehkek (Cropix) 
 
DONOSIMO  vam pregled izjava političara koji su obilježili sada već prošlu 2012. godinu. Podsjetite se na izjave koje su vam izmamile smijeh, neke uistinu rastužile, a neke izazvale opravdani bijes. 
 
Mrtvaci naprijed, živi stoj!
 
"Preporučam svakome, tko ne mora – a ne mora onaj tko nije smrtni slučaj, da ne izlazi izvan kuće", Dujomir Marasović ravnatelj KBC Split, veljača 2012
 
Krivi smo mi što smo kleli u ... Sanadera?
 
"Ne nasjedajte porukama o beznađu i nekakvoj krivnji naše stranke", šef HDZ-a Tomislav Karamarko na izbornoj konvenciji Mladeži HDZ-a, rujan 2012.
 
Kad na pamet padne samo snijeg 
 
"Pao je snijeg, hladno je. Sada će opet pasti pa 30 godine neće", premijer Zoran Milanović, veljača 2012.
 
Nevina obitelj
 
"Svi su krivi, samo brat i ja nismo", Nevenka Bečić saborska zastupnica i sestra gradonačelnika Keruma u ožujku 2012. 
 
Rad(imir) oslobađa 
 
"Služit će da snimimo naš potencijal i da imamo na oku sve investicije, sve što je u vezi s državom. Za to smo u Vladi zaduženi Linić i ja. To je Gestapo u investicijama!", Radimir Čačić u ožujku 2012. 
 
Na(n)dobudno o moralu
 
"Ima li morala uopće?", Srećko Ferenčak glavni tajnik HNS-a, veljača 2012.
 
Stupido  
 
"Jesam! Uzet ću povlaštenu saborsku mirovinu. Učinit ću to. Ne želim da mi na kraju, kada sve ovo završi, da mi kažu da sam ispao jedini 'stupido' i da se ne  osiguram", Damir Kajin siječanj 2012. godine. 
 
Dokazi, a ne obećanja 
  
"Prihvaćam postojanje Boga, ali moje iskustvo to nije potvrdilo", predsjednik Ivo Josipović, prosinac 2012.

Propust na popust
 
"Tu nema sukoba interesa, ali ima propusta", premijer Zoran Milanović prosinac 2012. 
 
Zoran Kim Jong Milanović
 
"Neću se pojaviti kao bog iz mašine, kao veliki dragi vođa i rješavati probleme", premijer Zoran Milanović, srpanj 2012., povodom smanjivanja prava učiteljima i nastavnicima.
 
Mukotrpan posao
 
"Ja neću glumiti boga iz stroja, deus ex machina i demantirati ono što rade moji ministri", premijer Zoran Milanović rujan 2012. godine u Saboru. 
 
Kojeg me Boga za tebe pitaju?
 
"Dajte, molim vas više prestanite s ovim, prestanite ako Boga znate", premijer Zoran Milanović rujan 2012. godine u Saboru.
 
Slučajni premijer
 
"Država prepuštena slučaju je slučajna država! Moramo prestati biti država slučajnost, da ljudi ovise doslovce o slučaju", premijer Zoran Milanović u kolovozu 2012.  
 
Nisam ja odavde
 
"Otkud vam to da sam bio na Hvaru", premijer Zoran Milanović, lipanj 2012 u vrijeme dok nije htio priznati da se u Vili vlasnika Emila Tedeschija družio i s budućim guvernerom Hrvatske narodne banke Borisom Vujčićem. 
 
Klan za Plan
 
"To je moje društvo, ali nije moj klan", Milanović o druženju s Tedeschijem i Vujčićem na Hvaru.  
 
Mentor radi što Vaso vidi
 
"Jeste li vi, kad ste radili svoj diplomski rad, kompilirali ili ste ga izmišljali iz glave? Kompilirali s mentorom", šef HDZ-a Tomislav Karamarko studeni 2012.  
 
Gdje je nestala parola: Vrijeme da se krene!?
 
"Pričekajmo, nemojmo biti pesimisti", predsjednik Ivo Josipović prosinac 2012 kada je komentirao pad BDP-a. 
 
A kolektivni ugovori?
 
"Što je potpisano, potpisano je. Hrvatska strana se uglavnom toga drži" premijer Zoran Milanović, listopad 2012, komentirao Ugovore sa Svetom stolicom. 
 
Jel Hypo banka srpska banka?
 
"Nisam propao, nije moje carstvo propalo nego zlonamjerna Hypo banka hoće za sitan novac preuzeti Hotel Marjan", splitski gradonačelnik Željko Kerum, studeni 2011. 
 
Citat za bitak 
 
"Tko misli da je Biblija komplicirano štivo, neka pročita ovršni zakon. Mislim da ga nitko neće citirati!", premijer Zoran Milanović rujan 2012. 
 
Partijski, a ne zdravstveni odgoj
 
"U Vladi je nezamjenjiv samo jedan čovjek, a to je premijer. Sve ostalo se može nadoknaditi", ministar Željko Jovanović studeni 2012. 
 
Jel' Tito bio Rus?
 
"Je li ovo naš Gotovina?" Ivica Marijačić glavni urednik i direktor tjednika Hrvatsko slovo, studeni 2012. 
 
ZAMPoland 
 
"Ja sam jedan od najizvođenijih skladatelja ozbiljne glazbe. Nedavno su i Poljaci izdali jedan CD s mojim kompozicijama i mislim da to samo koristi Republici Hrvatskoj", Ivo Josipović, ožujak 2012. 
 
Kukovi ubijaju
 
"Upravo sam čuo od sudionika konferencije da su pacijenti umirali kad su im ugrađivali krivotvorene kukove i drugu medicinsku opremu", predsjednik Ivo Josipović ožujak 2012.
 
Dozvolite da se obratim
 
"To što Index objavljuje su, dopustite mi da to tako kažem, besmislice", predsjednik Ivo Josipović, ožujak 2012. godine o aferi Zamporion. 
 
Splitska Sirija
 
"Svi znaju što je riva i kakve opasnosti ona nosi", Nevenka Bečić saborska zastupnica i sestra gradonačelnika Keruma u veljači 2012. za vrijeme velikog snijega u Splitu.
 
Gdje je Ivo tu su novci
 
"Ovdje nije riječ o nekom javnom novcu", predsjednik Ivo Josipović ožujak 2012. godine o aferi Zamporion.
 
Kud baš udarili na poštenje
 
"Stabilnost koju zagovaram i jamčim svojim radom očito nekome smeta. Smeta mu pomirenje koje zagovaram i pravda na kojoj radim", predsjednik Ivo Josipović ožujak 2012. godine o aferi Zamporion.
 
Zašto se stalo ? 
 
"Pomak nabolje vidim u odgovornom odlasku iz Vlade Mirele Holy", Ivo Josipović u lipnju o odlasku ministrice zbog "neopreznog slanja maila".  
 
Nevenkin komšiluk
 
"Svi građani koji su izlazili vani, a nisu imali potrebe izlazit su sami odgovorni ako im se nešto desilo. Nadalje, ako se radi o starijim sugrađanima, pa svi stariji bi trebali imat ili svoju djecu, a djeca su po zakonu dužna da skrbe o roditeljima, a ukol'ko nemaju djecu, onda su mogli imat nećake ili nećakinje i tijekom života uspostavljat s njima korektne odnose, a ako nemaju nećake i nećakinje, a onda imaju susjede pa su trebali gradit dobrosusjedske odnose", Nevenka Bečić saborska zastupnica i sestra gradonačelnika Keruma u veljači 2012. za vrijeme velikog snijega u Splitu.
 
Zagrljaj od kojeg nam pucaju kosti 
 
"A tko bi mogao voljeti Vladu više od mene?", Ivica Todorić vlasnik Agrokora u veljači 2012. 
 
Udario ga je više puta glavom u nogu 
 
"Čemu kamenje, prijetnje krvlju, letve, krađe auta, napadi i vrijeđanje policajaca", ministar Ranko Ostojić sindikalisti Jadrankamena Tončiju Drpiću. 
 
Lažu, lažu te da vrijeme liječi sve...
 
"Samo dvije stvari traju vječno. Jedna je rak, a druga je kolektivni ugovor kojem je istekao rok", ministar Mirando Mrsić.

Trotterov zakon: This time next year we'll be millionaires
 
"Do lipnja kreće nvesticijski ciklus koji bi u ovoj recesijskoj godini trebao osigurati rast realnih investicija za čak 9,4 posto, a kreće i stotine javnih natječaja", tada još ministar Radimir Čačić veljača 2012. 
 
Što skuplje to čišće 
  
"Čim je nešto besplatno, meni je jako sumnjivo", tada još ministar Radimir Čačić o afer Holy u lipnju 2012.   
 
Na ognjištu izvor
 
"Srbi su izvor svih mojih problema", Željko Kerum gradonačelnik Splita rujan 2012. 
 
Baba Vesna
 
 
“Nije na vrijeme izbacila toga malog van koji je s tim istrčao”, ministrica Vesna Pusić studeni 2012. o Milana Živkovića. 
 

 

Pročitajte više