Stožer za obranu Vukovara: Dođite u Vukovar 18. studenog i po svojoj savjesti odlučite uz koga ćete koračati

Foto: Hina

STOŽER za obranu hrvatskog Vukovara uputio je danas proglas u kojem poziva domoljube da 18. studenog, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, dođu u velikom broju u Vukovar i na dostojanstven način odaju počast vukovarskim žrtvama te da po savjesti odluče uz koga će u koloni sjećanja koračati.

"Toga dana, dostojanstveni i ponosni, u molitvi, dođimo s nacionalnim obilježjima, podignimo visoko svoje trobojnice, zastave svojih postrojbi i udruga iz Domovinskog rata. Ponesimo zastave svojih županija, gradova i župa iz kojih dolazimo. Razvijmo transparente koji će isticati veličinu žrtve Vukovara i koji će na primjeren način istaknuti smisao Kolone sjećanja", ističe se u proglasu.

Domoljubima koji dođu u Vukovar iz Stožera poručuju neka po svojoj savjesti odluče uz koga će koračati, pored koga će moliti u kojem će trenutku u kolonu. Svakome koji je uz "vukovarsku" Hrvatsku bit će vidljivo kako i kada će se izraziti negostoljubivost "onima koji obezvrijeđuju žrtvu Vukovara". Pripadnici Stožer za obranu hrvatskog Vukovara bit će jasno obilježeni i dovoljno je gledati i stati uz onaj dio kolone kojemu želite pripadati, poručuje se.

Nećemo nikome zviždati taj dan, niti neprimjereno dovikivati, jer idemo poginuloj braći, ali će naša negostoljubivost i razlika između dvije Hrvatske biti gromoglasna i tišinom, navodi se u proglasu Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u povodu skorašnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Pročitajte više