Stožer za obranu hrvatskog Vukovara: Ćirilica se ne smije uvesti ni pod koju cijenu!

Foto: Emica Elvedji /Cropix

VUKOVAR mora biti proglašen mjestom posebnog pijeteta! Zaključak je to sastanka Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i 95 braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske. Na sastanku je organizirano i koordinacijsko-operativno tijelo koje bi trebalo dogovoriti daljnje aktivnosti vezane uz ćirilicu u Vukovaru. Napominju i da se ćirilica ne smije uvesti u Vukovar ni pod koju cijenu.


Tomislav Josić kazao je kako će se u Zagrebu organizirati skup pod nazivom "U Vukovaru se branila Hrvatska, u Zgrebu se brani Vukovar". Stožer prekida sve veze s trenutnom koalicijom i najavljuje negostoljubivost prema političarima na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Također se traži ostavka ministra branitelja Predraga Freda Matića.

"Ukoliko Vlada RH bude ignorirala ovaj zahtjev, branitelji i stradalnici potrudit će se da Vukovar postane negostoljubiv za političare 18. studenoga, a započet će i prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o proglašenju Vukovara mjestom posebnoga pijeteta kao i vraćanje u Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina cenzusa od 50 posto pripadnika nacionalne manjine na određenom području za ravnopravno ostvarivanje svih prava. Zaključeno je i da će sve braniteljsko-stradalničke i domoljubne udruge bojkotirati državne protokole vezane uz obilježavanje važnijih događaja iz Domovinskog rata kao i da će prekinuti svaku suradnju s aktualnom vlašću.


Od ministra branitelja Predraga Matića zahtijevamo neopozivu ostavku jer je svojim dosadašnjim radom, djelovanjem i istupima u medijima narušio dostojanstvo svakog branitelja i stradalnika Domovinskog rat", rekao je Josić.

Stožer će zatražiti i da se u Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina stavi cenzus od 50 posto za ravnopravno ostvarivanje prava. Najavljeno je i bojkotiranje svih važnijih događaja i obljetnica Domovinskog rata od strane domoljubnih, braniteljskih i stradalničkih udruga.

Pročitajte više