Štrajk vozača cisterni izazvao neviđenu paniku: Britanci pohrlili po gorivo, benzinske crpke "presušile"

PRAVA panika zavladala je danas diljem Velike Britanije nakon što su tamošnji ministri počeli širiti informacije o mogućem štrajku dobavljača nafte na benzinske postaje. U strahu od nestašice goriva, vozači su krenuli u paničnu kupovinu zaliha benzina i dizela, a neke benzinske postaje već su ostale bez goriva.

Sindikat vozača cisterni najavio je odlazak u štrajk, koji bi mogao dovesti do nestašice zaliha goriva na čak 90 posto benzinskih crpki u Velikoj Britaniji. Iako još nije određen datum početka štrajka, britanski ministri javnost su informirali kako bi on mogao početi već idućeg tjedna te da bi bilo najbolje da si vozači "stvore zalihe" goriva, dok ga na benzinskim postajama još uvijek ima.

"Ukoliko postoji prilika da napunite svoj rezervoar do vrha, učinite to. To je najmanja mjera koju možete poduzeti ukoliko dođe do štrajka", izjavio je britanski premijer David Cameron.

Zbog panike "presušile" benzinske postaje

Izjave ministara izazvale su pravu paniku među vozačima, koji su danas doslovno zakrčili benzinske postaje diljem zemlje. Prodaja benzinskog i dizelskog goriva porasla je za 50 posto, što je vrlo neuobičajeno za sredinu radnog tjedna. Benzinske postaje u Merseysideu, North Walesu i Lancashireu potpuno su "presušile" zbog navale kupaca.

U Christchurchu je policija morala zatvoriti benzinske postaje nakon što je u grad pristiglo nekoliko stotina motociklista, spremnih za punjenje svojih rezervoara.

Predstavnici industrija nafte optužili su Vladu da namjerno širi paniku u zemlji i time odvode zemlju prema krizi. "Ova zemlja očito ima u cilju kroz širenje bezrazložne panike odvesti zemlju u krizu", tvrde proizvođači.

Pročitajte više