Stranica Virovitičko-podravske županije nedostupna: "Otišli smo na Kubu, za više informacija obratite se Rajku Ostojiću"

Screenshot: vpz.com.hr

SLUŽBENA stranica Virovitičko-podravske županije od danas je nedostupna. Sve one koji su pokušali posjetiti stranicu danas je dočekala poruka: "Otišli smo na Kubu, za više informacija obratite se ministru zdravlja Rajku Ostojiću".

Gašenje službene stranice dogodilo se svega dan nakon što je tamošnji župan Tomislav Tolušić uputio sarkastično otvoreno pismo ministru zdravlja Ostojiću.

"Postoji jedna država otok u Latinskoj Americi, jedna od rijetkih svjetskih država koja je još uvijek komunistička diktatura, zemlja poznata po kršenju ljudskih prava i sloboda, rumu, turizmu i još jednoj stvari. To je Kuba. A ona stvar po kojoj je Kuba možda i najpoznatija je jedan od najboljih zdravstvenih sustava na svijetu. Zemlja koja je puno siromašnija od Hrvatske, zemlja u kojoj puno stvari ne funkcionira, ali zemlja koja ipak vodi brigu o zdravlju svog stanovništva, zemlja koja s deseterostruko manjim proračunom za zdravstvo od Hrvatske, ima tisuću puta bolju zdravstvenu zaštitu za svoje građane.

Ajde Rajko moj, ministre naš, uzdanico naša, molim te, zvrcni Fidela. Na minutu. Sekundu barem. Ako ne možeš ti, pitaj Zokija, pajdaši ste. Ako ga dobiješ, pitaj ga bi li primio nas bokce iz Virovitičko-podravske županije kod sebe na Kubu? Malo nam je glumpavo tu u našoj županiji - ukidaš nam bolnicu, ne želiš se družiti s nama, ne voliš nas, jučer si nam počeo i ukidat odjele, odoše nam doktori, a ne plaćaš ni račune...", napisao je, između ostalog, župan Tolušić Ostojiću.

Sukob između HDZ-a i SDP-a u toj županiji traje otkad je predstavljen ministrov Masterplan racionalizacije bolničkog sustava kojim se predviđa spajanje virovitičke i koprivničke bolnice, zbog čega je nedavno kamenom gađana saborska zastupnica i sanacijska upraviteljica virovitičke bolnice, dr. Marijana Živko. Ona je od tada u javnom sukobu sa županom Tolušićem koji se tome protivi.

Pročitajte više