Stranka ZA GRAD: Glasajte za slobodu, dakle protiv!

Foto: ZA GRAD

ZAGREBAČKA stranka ZA GRAD pozvala je građane da u nedjelju izađu na referendum i glasaju "protiv". Iako u se u svom programu zalažu za povećanje sudjelovanja građana u političkom odlučivanju, tvrdi da se u ovom slučaju radi o pokušaju diskriminacije jedne manjinske skupine.

“Zemlja je tim demokratičnija čim više građana sudjeluje u političkim procesima, ali jednako tako i čim se više štite manjine. U ovom slučaju, pod krinkom demokracije, odlučuje se o pravima manjina - a to je nedopustivo!” izjavio je Marko Gregović, supredsjednik stranke ZA GRAD.

U Stranci smatraju kako je postojeći zakon o referendumu manjkav. S jedne strane omogućuje ugrađivanje diskriminatornih odredbi u Ustav, dok, s druge strane onemogućuje uspješno provođenje važnih lokalnih referenduma, poput onog u Dubrovniku za Srđ.

“Pozivamo sve svoje članove, simpatizere i birače da u nedjelju 01.12.2013. izađu na referendum i glasaju PROTIV jer u ovom slučaju PROTIV znači za slobodu, za jednakost, za manjine. Također pozivamo predstavnike stranaka vladajuće koalicije i drugih stranaka da jasno i nedvosmisleno upute isti poziv svojim podržavateljima jer oko pitanja ljudskih prava ne treba politički kalkulirati, ma koliko im to bilo oportuno” zaključila je supredsjednica stranke Iva Kvakić.

Pročitajte više