Strašna statistika UN-a: Svaka deseta djevojčica na svijetu bila je žrtva seksualnog zlostavljanja

Ilustracija: Arhiva

OTPRILIKE 120 milijuna djevojčica diljem svijeta, odnosno svaka deseta, barem su jednom bile žrtve silovanja ili seksualnog zlostavljanja prije nego što su navršile 20 godina, pokazuje statistika Ujedinjenih naroda.

Prema podacima UNICEF-a čak 95.000 djece i tinejdžera, većinom s područja Latinske Amerike i Kariba, ubijeno je tijekom 2012. godine. "Djeca diljem svijeta izložena su nasilju, uključujući bullyingu", poručuju iz UN-a.

"Nasilje nadmašuje granice dobi, religije, etničke pripadnosti i ekonomskog statusa", dodaje se u izvještaju UN-a, koji je napisan na temelju podataka prikupljenih iz 190 zemalja.

"Nasilje se događa na mjestima gdje bi se djeca trebala osjećati sigurnima - u njihovim domovima, školama i zajednicama. Sve se više događa na internetu, a počinitelji su često i članovi obitelji, susjedi i neznanci, kao i druga djeca", stoji u izvještaju.

U izvještaju također stoji kako je 60 posto djece u dobi od dvije do 14 godina bilo žrtvom fizičkog kažnjavanja od strane svojih skrbnika na skoro dnevnoj bazi.

Pročitajte više