Strava kraj Zuricha: Švicarac pobio punca, punicu, šogora i još jednu osobu, a onda presudio sebi

Foto: Twitter (AargauerZeitung)

U PUCNJAVI koja se u subotu navečer dogodila u Wuerenlingenu, u kantonu Aargauu, na sjeveru Švicarske, više osoba, sve odreda odrasle, izgubilo je život, priopćila je kantonska policija.

Lokalni mediji objavili su kako je najmanje pet mrtvih, a da je među njima i počinitelj višestrukog ubojstva. Tako navode da su među mrtvim troje članova jedne obitelji, sin susjedne obitelji te još jedna osoba.

Nesreća se dogodila u subotu kasno navečer. Susjedi su čuli pucnje malo nakon 23.00 sata i dojavili policiji.

Policajci su u zgradi i izvan nje pronašli nekoliko trupala.

Hitna medicinska služba mogla je samo potvrditi smrt žrtava, dodaje policija u priopćenju.

Traje identifikacija žrtava. Okolnosti i motiv zločina zasad nisu poznati.

Kantonska policija je rasporedila na terenu velik broj ljudi tijekom čitave noći i pokrenula intenzivnu potragu a ministarstvo pravosuđa pokrenulo je istragu.

Poginulo 5 osoba, to je konačan broj

U pucnjavi koja se u subotu navečer dogodila u švicarskom Wuerenlingenu u kantonu Aargauu smrtno je stradalo pet osoba, među kojima i napadač, izvijestio je u nedjelju šef kantonske policije Michael Leutpold.

Na konferenciji za novinare izjavio je da je to konačan broj poginulih i da se istraga nastavlja. "Isključili smo teroristički napad", kazao je Leutpold dodavši da su svi ubijeni švicarski državljani.

Istražitelji su izvijestili da je počinitelj napada 36-godišnji Švicarac koji je, nakon četverostrukog ubojstva, počinio samoubojstvo. Njegov identitet nije otkriven, no policija je objavila da je riječ o oženjenom muškarcu i ocu troje djece koji nije imao dozvolu za nošenje oružja.

Dosadašnja istraga je pokazala da je muškarac najprije otišao do kuće u kojoj su živjeli njegovi punica, punac i 32-godišnji šogor, a potom se zaputio prema kući u kojoj je živio 46-godišnji muškarac. Sve ih je pobio, a potom presudio samom sebi.

Policija je izvijestila da je ubojica živio u kantonu Schwytz, odvojeno od supruge i djece te da je otprije poznat po nasilju. Supruga i djeca utočište su, početkom 2015. pronašla u socijalnoj ustanovi u kantonu Schwytz.

 

Pročitajte više