Strava u BiH: 10 godina fizički i psihički zlostavljali, mučili i izgladnjivali zatočenu djevojčicu iz Njemačke

BRAČNI par iz kalesijskog naselja Gojčin u BiH, Milenko i Slavica Marinković, posljednjih 10 godina su u svoj kući držali zatočenu djevojčicu iz Njemačke, danas 19-godišnju Karlu. Kako prenosi Bportal.ba, djevojku su fizički i psihički brutalno zlostavljali, mučili i izgladnjivali. Nikad nije išla u školu. Živjela je u neljudskim uvjetima.

Konačno je spašena proteklog tjedna, 17. svibnja, a pronađena je u teškom psihičkom i fizičkom stanju, s ožiljcima po cijelom tijelu i teška jedva četrdesetak kilograma. Njeni zlostavljači zadržani su u jednomjesečnom pritvoru. Moguće je da će se u istragu uz bosanskohercegovačku policiju uključiti i njemačka i austrijska policija, s obzirom da je Karla njemačka državljanka te da dio porodice Marinković boravi u Austriji.

Prijetili svima koji su nešto znali

Kako piše Bportal.ba, sve je počelo prije desetak godina kad je Milenko Marinković iz Austrije, gdje on i trojica njegove braće rade, kući u BiH doveo drugu ženu, Njemicu Kristinu i njene četiri kćeri. Tri starije djevojke su se navodno udale za Marinkovićeve rođake, a Karla je ostala živjeti sa Slavicom i Milenkom.

Karlina majka Kristina i još nekoliko ljudi navodno su sve ove godine znali što se događa, ali u strahu od osvete nisu nikome ništa govorili. Djevojka je spašena zahvaljujući Seadu Makaliću, jednom od mještana, koji je o svemu obavijestio policiju. I njemu su članovi obitelji Marinković prijetili - da će platiti nekome 50.000 eura da mu otme sina.

Lagali policiji da ne živi kod njih

Da nešto nije u redu, Makalić je posumnjao još prije nekoliko godina, kad je vidio zapuštenu i prljavu djevojčicu, ali nije mogao ništa poduzeti bez ikakvih dokaza. Dugo je slušao priče o mučenju. Policiji je sve prijavio još lani, ali Klara tad nije pronađena. Navodno je bila skrivena u podrumu, a Marinkovići su tvrdili da ju je majka odvela u Njemačku.

No, prošlog je tjedna Makalić pribavio ključni dokaz - uspio je fotografirati Karlu i odnio je fotografiju policiji. Iako su Marinkovići opet policiji koja je stigla tvrdili da ne živi kod njih, policija ju je uspjela naći skrivenu u šumi. Bila je potpuno mokra, iscrpljena i u teškom stanju.

"Ono što je ta djevojka preživjela gore je od tortura u logorima"


Kad su Marinkovići uhićeni, jezik se razvezao i njihovim sumještanima te su policiji ispričali strašne detalje desetogodišnjeg Karlinog života u ropstvu. Radila je najteže fizičke poslove, svakodnevno su je tukli, čak su je ozljeđivali i nožem.

"Ono što je ta djevojka preživjela gore je od tortura u logorima o kojima ste mogli čuti. Tukli su je, tjerali da radi najteže poslove, zlostavljali seksualno i na sve moguće načine. Osim Milenka i Slavice to su radili i ostali članovi ove porodice. Jednostavno, ne postoji nijedna brutalnost na svijetu koju ova djevojka nije doživjela", ispričao je jedan od svjedoka, koji je želio ostati anoniman.

Pročitajte više