Stravična tajna skrivana više od 10 godina: U podrumu njemačkog sveučilišta otkriveno stotinu ljudskih leševa

PRIČA poput one iz najstrašnijeg horor filma potresla je danas Köln. U podrumu tamošnjeg sveučilišta pronađeno je na stotine ljudskih leševa za koje se pretpostavlja da su stari i preko deset godina, javlja njemački Spiegel Online.

Djelatnici sveučilišta Cologne otkrili su na stotine ljudskih leševa koja su bila donirana za medicinska istraživanja. Osim ljudskih tijela, pronađeni su i leševi različitih životinja, kao i posude s ljudskim organima s natpisima "nosevi", "novorođenčad" i "glave morskih pasa".

Stručnjaci i policija, koji su stigli na mjesto pronalaska, potvrdili su kako su leševi stari i više od 10 godina. Da stvar bude gora, u prostoriji u kojoj su leševi čuvani nije radio sustav za hlađenje, što je dovelo do još bržeg propadanja tijela. Svi koji su imali priliku ući u prostoriju tvrde da ih je tamo dočekao prizor kao iz najgorih horor filmova.

Ravnatelj sveučilišta počinio samoubojstvo

Ovo stravično otkriće izašlo je na vidjelo svega mjesec dana nakon što je ravnatelj sveučilišta Jurgen Koebke počinio samoubojstvo. U oproštajnom pismu koje je ostavio iza sebe navodno je priznao kako su postojale određene nepravilnosti u radu Odjela za anatomiju i patologiju.

Policija sumnja kako je ravnatelj znao što se događalo u podrumu sveučilišta te više nije mogao izdržati pritisak. U podrumu nisu pronađeni znakovi koji bi upućivali kako se radilo o ubojstvima ili nasilnoj smrti.

Pročitajte više