Studenti doma Stjepan Radić u Zagrebu pokazali velikodušnost: Skupili tisuće boca za dida Stipu

"HVALA vam dico, hvala vašim roditeljima, Bog vas blagoslovio... Sretan van Uskrs. Od ovih ću para kupit zamrzivač koji mi se pokvario", izustio je, gotovo u suzama, najpopularniji sakupljač boca, 86-godišnji dida Stipe, koji je svojim osmijehom na licu pridobio brojne stanare studentskog doma Stjepan Radić na Savi.

Točno u dogovoreno vrijeme, "u punu uru", pojavio se dida Stipe. Teškim staračkim hodom, hvatala ga je drhtavica, što od starosti što od emocija koje se ne mogu ni jednom stilskom figurom dočarati, a koje su se osjećale u zraku na parkiralištu iza studentskog doma.

Barba Stipu su dočekali stotine studenata  koji su pokazali zašto su studenti glavna pokretačka snaga i sila svoje domovine. Oni su na inicijativu urednika studentskog portala Esava.info u okviru projekta "Prikupljanje boca za našeg veselog dida Stipu" prikupili preko 2000 tisuće boca, a u obrazloženju akcije je stajalo: teška situacija u kojoj se našao sa svojih 86 godina ne dozvoljava mu uživanje u ostatku života. Skromna materijalna situacija, nezaposlena kćer i mali unuk natjerali su dida Stipu na skupljanje boca, najčešće u domu Stjepan Radić.

"Uvijek veseo, uvijek nasmijan i prijatan, služi kao inspiracija mnogim stanarima te pobudi više emocija u nama nego inače",samo su neki od epiteta koje su urednici portala Esava odabrali za dida Stipu. Ovu humanu i iskrenu akciju prepoznala je i zagrebačka Nadbiskupija koja je studentima ustupila kombi Caritasa koji je dida Stipu i boce, njegov "kruh", dostavio na adresu njegovog skromnog zagrebačkog stana.

Studenti su dida Stipi obećali i novu pošiljku boca,a mi smo sigurni da se možemo osmjehnuti našoj budućnosti,jer već sada ovi budući pravnici, novinari, građevinari... daju svima do znanja kako će raditi svoj posao humano i iskreno, baš onako kako su skupili i boce.

Pročitajte više