Studentski zbor Pravnog fakulteta u Osijeku: Oni koji su kršili zakon moraju biti kažnjeni

Foto: Vlado Kos / Cropix

"UKOLIKO postoji sumnja na nezakonite radnje pojedinih zaposlenika Pravnog fakulteta, svakako podržavamo i pozdravljamo rad državnih institucija u otkrivanju i kažnjavanju počinitelja, prije svega zdravorazumski jer smo uvjereni da poštivanje zakona mora krenuti od pravnih fakulteta, a zatim i kao studenti jer je sve to, na kraju krajeva, i u našem interesu", priopćio je Studentski zbog Pravnog fakulteta u Osijeku.

Podsjećamo, djelatnici Uskoka u četvrtak ujutro upali su na Pravni fakultet u Osijeku. Za sada još nema službenih informacija o tome što rade tamo, ali nagađa se da se radi o nastavku "akcije Indeks", odnosno da se istražuje kupovina ispita.

"Nadamo se tek da istražne radnje i eventualni daljnji postupci protiv pojedinaca neće u većoj mjeri naškoditi ugledu velike većine profesora i asistenata na Pravnom fakultetu u Osijeku, koji svoj posao obavljaju časno, pošteno i predano, kao ni ugledu samog Fakulteta, pa time i nas više od dvije tisuće studenata koji na njemu studiramo", zaključuje se u priopćenju kojeg potpisuje Tomislav Metelko, predsjednik Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Osijeku.

Pročitajte više