Suđenje bratu Kerumovog zamjenika: Za 200 kuna odao prijevozniku kontrole osovinskog opterećenja

Screenshot: Street View

DRAGO ŠUNDOV, brat Kerumovog zamjenika Jure Šundova i bivši prometni policajac, našao se danas na optuženičkoj klupi splitskog Županijskog suda.

USKOK ga, naime, tereti za zloporabu položaja i ovlasti te primanje mita od 200 kuna. Ne radi se o novčanicama već protuusluzi drugookrivljenog autoprijevoznika Željka Pisca, koji mu je u toj vrijednosti trebao prebaciti kamenje i gnojivo kao nagradu za odavanje lokacija kontrole osovinskog opterećenja. 

Zastupnica optužbe Natalija Petković promijenila je kvalifikaciju djela pa sad Šundova više ne tereti za 12 kaznenih djela zloporabe, već jedno "produljeno" djelo. U optužnici je navedeno kako je Šundov u 12 navrata dojavio Piscu gdje će biti kontrole kako bi izbjegao plaćanje prekršaja za pretovarene kamione.

Službenik PNUSKOK-a nije stručan, ali misli da je kamion bio preopterećen

Bilo kako bilo, ni Šundov, ni Pisac ne osjećaju se krivima. Najavili su kako će obranu iznijeti na kraju suđenja koje je danas započelo svjedočenjem službenika PNUSKOK-a Ivana Perišića. Ispričao je kako je na rotoru u Dugopolju zamijetio kamion prijevoznika Pisca. Krenuo je za njim, a kod Dugobaba je naletio na još jedan njegov kamion. Bio je pretovaren žalom, ustvrdio je policajac, koji je o svemu sastavio službenu zabilješku.

Obrana je postavila niz pitanja svjedoku kako je on mogao znati da je kamion pretovaren, kada je sam rekao da nije stručan za to, dok je Šundov pitao bivšeg kolegu je li zaustavio kamion i utvrdio tko ga vozi.

Član sudskog vijeća, sudac Zoran Matulović, pitao je policajca je li se sjeća kakve su boje bila slova na registraciji. Svjedok nije znao.

Nakon afere sa zloporabom i mitom u policiji, Šundov zbrinut u Športskim objektima

Još dok je bio u policiji, Šundov je uz dopuštenje tadašnjeg ravnatelja policije, postavljen kao kadar Kerumovog HGS-a na čelo Upravnog vijeća Javne ustanove Športski objekti. Ubrzo se otkrila afera sa dojavljivanjem kontrole, o čemu je Index već pisao. Nakon toga, Šundov je zbrinut kao rukovoditelj ekonomsko-pravnih poslova u Športskim objektima.

Pročitajte više