Sumnja se na teroristički napad: Muškarcu nasred ulice u Londonu odrubili glavu mačetom!

Foto: Guliver image/Getty images

DVOJICA neidentificiranih muškaraca danas su, usred bijela dana i nasred ceste u jugoistočnom dijelu Londona, muškarcu odrubili glavu mačetom! Prema prvim informacijama, ubijeni muškarac pripadnik je britanskih oružanih snaga. Incident se dogodio oko 14.20 sati po lokalnom vremenu pokraj vojarne u Woolwhichu.



Kako javlja BBC, dvojica napadača nosila su tradicionalnu muslimansku odjeću, a policija ne isključuje niti mogućnost da se radilo o terorističkom napadu. Navodno su, nakon što su ubili vojnika, vikali "Bog je velik".

"Oni su ga doslovno trančirali, sjeckali su ga i rezuckali kao da je komad mesa. To su životinje. Odvukli su ga na pločnik i njegovo tijelo bacili na sredinu ceste", opisao je jedan od očevidaca situaciju za BBC. Nakon napada su, kako tvrde očevici, počeli trčati po cesti i tražiti od svjedoka da ih fotografiraju svojim mobitelima!

"Moramo se boriti protiv njih jer se oni bore protiv nas. Oko za oko, zub za zub. Ispričavam se što su vaše žene morale svjedočiti ovome, ali u našoj zemlji naše žene moraju vidjeti isto. Vi ljudi nikada neće biti sigurni. Srušite svoje vlade, one ne brinu o vama", kazao je jedan od napadača.

Nakon napada počeli su mahati mačetom i pištoljem, nakon čega je na mjesto događaja stigla policija. U razmjeni vatre napadači su ozlijeđeni, a jedan od njih je u kritičnom stanju. Motivi napada zasad nisu poznati. Vijest o napadu šokirala je zemlju, a premijer David Cameron navodno je prekinuo putovanje u Pariz te se vratio London. Cameron je izjavio kako postoje čvrste indicije da se radilo o terorističkom napadu.

Pročitajte više