Suze u sudnici: Rasplakao se optuženi za ubojstvo bivše djevojke iz niskih pobuda

MILAN KALAJŽIĆ, optuženi za teško ubojstvo iz niskih pobuda Omišanke Nataše Božić, rasplakao se danas prvog dana suđenja. Ispalo je sporno koliko je plakao. Branitelj Nediljko Ivančević ustvrdio da je plakao cijelo vrijeme, tužitelj Žarko Štrbac inzistirao je, pak, na tome da optuženi nije cijelo vrijeme ridao.

To će u cjelini biti od manje važnosti, presudno će biti utvrditi kakvo je bilo psihičko stanje okrivljenog. Psihijatrica Esma Šustić dobila je u zadatak da ponovi svoje vještačenje, s obzirom da joj je sada na raspolaganju puno više materijala nego kada je prošlo ljeto obavila vještačenje nakon ubojstva koje je zgrozilo Omiš i cijelu Hrvatsku.

Ne zna se koliko je okrivljeni bio alkoholiziran kada je ubio bivšu?!

Psihijatrici Šustić neće, međutim, biti poznat podatak koji je svakako od vitalnog značaja. Ne zna se, naime, koliko je Kalajžić bio alkoholiziran kada je ubio bivšu. Poznato je jedino da je tog dana nakon privođenja u policijsku postaju oko 14 sati imao 2,04 promila alkohola. Iz nekog razloga nisu mu uzeti uzorci krvi i urina nakon ubojstva. Vjerojatno se mislilo jedino kako da mu se spasi život jer je i sebi pucao u glavu.

Ispostavilo se da ipak nije imao dovoljno hrabrosti da sebi oduzme život. Spasili su ga, ali su mu i danas vidljive posljedice.

Bio bitno smanjeno ubrojiv kad se trijeznio, što će tek biti kada se ustanovi da je pio?

Psihijatrica je, inače, u svom prvom vještačenju zaključila da Kalajžić bio bitno smanjeno ubrojiv, ali to je bilo uz pretpostavku da se nakon privođenja u policiju i prvog i jedinog testiranja trijeznio. Svjedoci, međutim, tvrde da je nastavio piti te se takav oko 20 sati pojavio pred vratima stana Nataše Božić. Razvalio je vrata nogom, nesretnu Natašu ustrijelio hicem u prsa pred njezinom maloljetnim sinovima, koji danas redovito posjećuju psihijatra. U stanju teškog duševnog rastrojstva pucao je potom sebi u bradu.

Kalajžić je danas ustvrdio da se ne osjeća krivim po optužnici. Želi zapravo reći da nije ubio Natašu iz osobito niskih pobuda, tj. osvete zbog neuzvraćene ljubavi. Samo ubojstvo, dakako, teško i da može sporiti. S obzirom da je optužen za teško ubojstvo, prijeti mu 40 godina zatvora.

Pročitajte više