Sva šteta će biti nadoknađena: Marko Polo otplovio prema Anconi, traje istraga zbog plovidbe po nevremenu

TRAJEKT Marko Polo otplovio je prema Anconi. Za to vrijeme traje istraga koju vode inspektori splitske Lučke kapetanije i koja bi trebala bi utvrditi je li jučer uopće trebao ploviti po olujnom nevremenu iz Ancone?

Kako smo ranije izvijestili, u noći sa srijede na četvrtak trajekt je jedva prešao Jadran. U splitsku luku uplovio je oko 10,30 sa zakašnjenjem od tri i pol sata i garažom punom razbijenih vozila. Šteta je enormnih razmjera, iskrivljeni su limovi, porazbijana stakla.

Jadrolinija Rijeka priopćila je kako će sva nastala šteta putnicima biti nadoknađena. Iz Jadrolinije su poručili da su brod, putnici i vozila osigurani kod North of England P & I te da će sva šteta biti nadoknađene, kao i da sigurnost broda, putnika i posade niti u jednom trenutku tijekom putovanja nisu bili ugroženi.

U priopćenju podsjećaju kako je brod Marko Polo sa 748 putnika i 92 vozila 31. listopada u 21 sat isplovio iz luke Ancona u redovnoj liniji za luku Split te kako je tijekom putovanja uslijed olujnog juga došlo do naginjanja broda i djelomičnog oštećenja vozila. Dolaskom broda u luku Split radilo se na utvrđivanju štete nastale na vozilima, a zbrinuto je pet lakše ozlijeđenih putnika koji su potom nastavili putovanje.

Pročitajte više