Švaljek im oprostila 31 tisuću kuna: HDZ ne mora platiti dug Gradu Zagrebu

Foto: Hina

ZAMJENICA gradonačelnika Sandra Švaljek je prihvatila zahtjev HDZ-a za otpis kamata nastalih zbog nepodmirenog najma poslovnog prostora u Zagrebu u Gundulićevoj 21.

"Gradski ured za imovinsko pravne poslove i imovinu Grada donio je dana 14.01.2015. godine mišljenje da je podnositelj zahtjeva podmirenjem dužne glavnice stekao uvjet za otpis zakonskih zateznih kamata u iznosu od 31.300,83 kn," piše u izvješću Gradskog ureda za financije.

Prema specifikacijama Gradskog stambeno komunalnog gospodarstva d.o.o. HDZ je s 29. listopadom za najam bio dužan 7.624,26 kuna, a tu glavnicu očito nije podmirio duže vrijeme jer je za nju dobio zakonsku zateznu kamatu u iznosu od 31.300,83 kune. HDZ je zahtjev za otpis kamata podnio 24. rujna 2014. godine.

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba je odluku o oprostu duga donijela 27. siječnja 2015. godine:

1. Prihvaća se zahtjev dužnika Gradski odbor HDZ-a, Gundulićeva 21a, Zagreb za otpis zakonskih zateznih kamata u iznosu od 31.300,83 kn, nastalih na dužnu zakupninu s osnova korištenja poslovnog prostora u Zagrebu, Gundulićeva 21 a, broj objekta 06654231 budući je isti ispunio uvjet za udovoljenje podnesenom zahtjevu.

2. Za provedbu ovog zaključka zadužuje se Gradski ured za financije.
" piše u zaključku kojeg je 5. prosinca 2014. godine nakon usmene rasprave u prostorijama Gradskog ureda za imovinsko-pravne posove i imovinu Grada potpisala Švaljek. 



Činjenica da HDZ nije platio relativno simboličnu svotu za najam poslovnog prostora podsjeća na prošlogodišnje probleme koje je stranka imala s isplatom plaća. HDZ je kasnio s isplatom plaća u prosincu 2014. godine i za to okrivio Vladu koja je odgovorila da stranka nema novaca jer ga nije racionalno raspodijelila.

Index je 27. prosinca od HDZ-a i SDP-a zatražio informacije o broju zaposlenih, iznosima minimalnih, maksimalnih i prosječnih plaća. Odgovor je izostao iz obje stranke.

Pročitajte više