Svečana promocija prvostupnika marketinga i komunikacija Visoke poslovne škole Zagreb

Foto: Press fotografije

VISOKA poslovna škola Zagreb promovirala je u petak četvrtu generaciju stručnih prvostupnika menadžera marketinga i komunikacija. U zgradi Pučkog otvorenog učilišta na Vukovarskoj aveniji svoje je diplome o završenom trogodišnjem studiju i ulasku u red visokoobrazovanih dobilo 117 prvostupnika. Svečanosti promocije prisustvovali su brojni gosti, među kojima i predsjednik Skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić i potpredsjednica Morana Paliković Gruden.

Diplome su prvostupnicima uručili dekan VPŠZ-a prof.dr.sc. Goran Popović i prodekan dr.sc. Zoran Najdanović. Svečanost je glazbeno uveličala naša operetna diva Sandra Bagarić, uz pratnju pijanista Darka Domitrovića.



U svom uvodnom govoru dekan Visoke poslovne škole Zagreb prof.dr.sc. Goran Popović čestitavši prvostupnicima na diplomi i zahvaljujući roditeljima na potpori, istaknuo je posebnosti stručnog studija marketinga i komunikacija s dva smjera te naglasio da je pristup integriranoj komunikaciji u poduzećima i organizacijama u korporativnoj praksi na tržištu Europske unije sve više prisutan. Kombinacija ovoga poslovnoga studija iz disciplina marketinga, menadžmenta, odnosa s javnošću i medija čini stručni studij jedinstvenim u Hrvatskoj, rekao je dekan Popović. Na visokom učilištu studira 380 studenata, ukupno je diplomiralo 328 prvostupnika, a upravo će zbog toga naredne godine VPŠZ pokrenuti i svoj diplomski studij te zaokružiti ponudu visokog obrazovanja iz marketinga i komunikacija, zaključio je prof. dr. sc. Popović.


Predsjednik Skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić istaknuo je važnost ulaganja u znanje i etičnost za donošenje poslovnih odluka. Također je naglasio kao svoj osobni cilj "da mladi ostaju u Hrvatskoj i grade ovdje svoju budućnost" bez obzira na skoro otvaranje europskog tržišta rada. Zatim je čestitao prvostupnicima marketinga i komunikacija na stečenim diplomama, roditeljima na potpori svojoj djeci te svim nastavnicima Visoke poslovne škole Zagreb što su ugradili svoj doprinos i pomogli u djelovanju i napretku ove visokoškolske institucije. Bernardić je u ime Grada Zagreba kao vlasnika dao punu potporu za budući razvoj ove ustanove.



Gospođa Morana Paliković Gruden obrativši se prvostupnicima i gostima istaknula je važnost ove visokoškolske institucije za budući razvoj Grada Zagreba na polju obrazovanja.

Visoka poslovna škola Zagreb već sedmu akademsku godinu izvodi stručni studij menadžera marketinga i komunikacija, a na temelju dopusnice Ministarstva znanosti od 11. listopada 2006. Osnivač visoke škole je Pučko otvoreno učilište, čije je pak osnivač Grad Zagreb.

Pročitajte više