Svećenik u Dubrovačkom primorju ubio lokalnog političara!

DUBROVAČKA policija potvrdila je kako se jutros oko dva sata dogodilo ubojstvo u Dubrovačkom primorju u mjestu Banići. Naime, policija se nakon dojave da netko lupa i galami ispred župne kuće u kojoj stanuje don Ivan Sinanović, uputila prema mjestu događaja.

Svećenik pretukao na smrt lokalnog političara?

Kada su došli, na samom ulazu u hodniku župne kuće, zatekli su mrtvo tijelo 49-godišnjaka s vidljivim tjelesnim ozljedama.  Na licu mjesta odmah je uhićen 43-godišnji don Ivan Sinanović župnik Svete Marije Magdalene pod sumnjom da je ubio 49-godišnjeg Marka Kraljevića, predsjednika Mjesnog odbora Banići.

Glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero potvrdila je da se u neposrednoj blizini tijela nalazio župnik. Neslužbeno doznajemo kako nije pronađeno nikakvo oružje pa se čini da je župnik pretukao lokalnog političara. Na mjesto događaja je izašla zamjenica županijskog državnog odvjetnika.

Žalio se da su mu ustrijelili psa

Prema za sada neslužbenim informacijama izbila je žestoka svađa oko otkupa zemljišta na kojem je trebalo biti prošireno groblje, koja je kulminirala kada je Kraljević došao ispred župnog doma u kasne sate. Za sada nema službene potvrde ove informacije.

Policija već privodila svećenika

U svojoj bivšoj župi u mjestu Dubravka u Općini Konavle, don Sinanović bio je poznat po sukobima s mještanima zbog čega je morala intervenirati i policija prije dvije godine. Naime, tada je ulazio u sukobe zbog dječjeg igrališta kraj mjesne Crkve. Prema policijskom izvještaju Sinanović je u Grudi verbalno vrijeđao jednog od dvojice policijskih službenika koji su u tom trenutku bili u civilu, odnosno izvan dužnosti.

"Premda su ga oba službenika upozorili na nedopustivi način govora i ponašanja, on je nastavio to činiti te su policajci pozvali na intervenciju kolege iz ophodnje koji su svećenika prvo odveli u PP Gruda a potom i u dubrovački Prekršajni sud gdje je saslušan te pušten na slobodu gdje će čekati dovršetak postupka redovitim putem", stajalo je u policijskom priopćenju iz 2010. godine.

Skandal u Mrcinama zbog striptizeta iz Trebinja i Crne Gore

U Konavlima je ostao poznat i po tome jer ga policija privela zbog uništavanja imovine lokalnog caffe bara ‘Skandal’ u mjestu Mrcine. Svećenik je navodno imao informaciju da su ondje striptizete iz Trebinja i Crne Gore, te da dolaze ondje i maloljetnici.

Svećenik se branio da su ga trojica htjela tući te da je morao reagirati.

"Fizički me napali i prijetili smrću"

"29. srpnja su me uhitili i lišili slobode bez naloga uz kršenje moje građanske i svećeničke slobode. Dotični gospodin Niko Hendić obnaša službu donačelnika PP Gruda i ujedno je prijesjednik KUD Napredak Dubravka, i unutar njih vlada kriminal i nemoralne radnje. KUD ima Dom koji su nazvali Skandal, a nalazi se odmah preko puta župnog ureda. Niko Hendić dovodi djevojke iz Crne Gore i Trebinja koje izvode striptiz i rade nemoralne radnje. Ukoliko ne vjerujete meni, onda pogledajte fejzbuk Skandal Mrcine pa ćete vidjeti da među odraslima ima veliki broj maloljetnika. Ja sam taj koji im smeta i uspjeli su mi nauditi. Fizički napasti, prijetiti smrću… da li je to dolično ponašanje jednog hrvatskog policajca i donačelnika PP Gruda", bio je komentar kontroverznog svećenika koji je povodom tog incidenta odaslan Udruzi građana za zaštitu ljudskih prava David koji su objavili na svojim službenim stranicama vijest iz dnevnika Slobodna Dalmacija o privođenju svećenika zbog skandala u Mrcinama.

> Ubojstvo u Banićima: Biskup Uzinić odmah razriješio dužnosti osumnjičenog svećenika i zabranio mu rad!

Pročitajte više