Svi mu žele pomoći: Hoće li tata Neon uskoro biti sa svojom kćerkicom?

Foto: RTL

NEON MATHES iz Grabovca ima samo jednu misiju - vratiti svoju trogodišnju kćer koju je nedavno predao udomiteljima. Ne zbog toga što se o njoj nije htio, nego jednostavno nije mogao brinuti.

Mediji su se ovih dana raspisali o njegovom tužnom slučaju i, kako je jučer rekao za Index, telefon mu ne prestaje zvoniti. Svi mu žele pomoći, i čini se da će uskoro on i njegovo dijete biti zajedno zahvaljujući dobrim ljudima.

Živi sa stotinjak kuna mjesečno

Mnogo je okolnosti ovog muškarca natjeralo na taj čin. Supruga ga je ostavila, sa sobom odvela mlađe dijete i na brigu mu ostavila trogodišnju djevojčicu. I kredit. Sve donedavno u ovom je trošnom stanu u Baranji sve dijelio sa svojim djetetom. "Svi su me odbili. Išao sam po kućama moljakati za prehraniti svoje dijete. Policija me dva puta zatekla pa su me priveli. Onda mi ni to nisu dali", dodao je očajni otac.

Kuhao je samo za svoju kćer, on bi pojeo tek ono što je njoj ostalo, inače bi živio na kruhu i masti. Zasadio je i vrt.

Hrvatski branitelj Neon živi od invalidske mirovine opterećenom kreditima. Na raspolaganju ima tek stotinjak kuna na mjesec. "Ja sam vidjela da pere, da vješa krpice po štriku. Ne može nitko reći da je dijete prljavo hodalo. Evo, išao je s djetetom u trgovinu i te žene mogu potvrditi da je dijete uvijek bilo uredno i čisto", kazala je susjeda Mara za RTL.

Uvijek brižan otac


Sa svojom je kćeri živio u trošnoj kućici bez struje, vode i grijanja te pod krovom koji prijeti raspadanjem. Zima se bližila i Neon je znao da tako više ne ide. Donio je najtežu odluku u životu.
"I ja sam sam tako odrastao bez roditelja, na socijalnom i znam što znači to kad nema svoga, noću plakati".

Njegovi se susjedi slažu - unatoč teškom siromaštvu, Neon je uvijek bio brižan otac. "Željela bih da ima dobrih ljudi, kad bi svatko pet kuna mogao pružiti, to bi dijete postalo sretno", dodala je susjeda.

Kći mu se može vratiti tek kada Neon uredi sanitarni čvor te osigura struju i ogrjev, a za to mu treba pomoć. Novac se, nažalost, ne može uplatiti na njegov račun (jer je pod ovrhom), ali se može poslati poštanskom uplatnicom na adresu:

Neon Mathes

Braće Radića 8

31 309 Grabovac (općina Kneževi Vinogradi)

Možete ga i nazvati na broj telefona: 091 173 9955

Pročitajte više