Svi su im isti: Policija za nered u Milni prijavila i SDP-ovog načelnika i šefa Crvenog križa

Foto: Općina Milna

POLICIJA je završila obradu nereda koji je izbio prekjučer u prizemlju Osnovne škole u Milni tijekom javne rasprave o izmjenama i dopunama prostornog plana Općine. 

Kako smo jučer izvijestili, šef bračkog Crvenog križa, 74-godišnji Pavle Bonačić Proti, izjavio je kako ga je načelnik Frane Lozić, gotovo duplo mlađi, udario šakom te na njega bacio stolicu koja ga je pogodila u nogu, dok mu je njegov otac, 67-godišnji Toma Lozić zaprijetio kako neće živ dočekati jutro.

Bonačić Proti potražio je i liječničku pomoć zbog ozljede noge od stolice. Da je poletjela Indexu je potvrdio i profesor Nenad Lipovac sa zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta koji je izlagao o izmjenama.

Svi isti

Za policiju su svi bili isti. I Lozić koji je udarao i bacao, i Bonačić Proti koji je primao. Obojica su prijavljena za prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, koji propisuje kaznu do 300 DEM ili 30 dana zatvora. Za isto djelo prijavljen je i tata Lozić. Članak se odnosi na one koji se tuku, viču i drsko remete red i mir na javnom mjestu. 

Frane Lozić planuo je nakon što mu je Bonačić Proti rekao da neće ostati na vlasti još 10 dana jer će mu pasti proračun. 

Račun Općine Milna odnedavna je u blokadi zbog toga što je Lozić dvaput prodao Češki kamp, za što je i nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu. Za gradnju zaobilaznice bez građevinske dozvole također je proglašen krivim, ali ne i sankcioniran jer je vijeće Županijskog suda u Splitu procijenilo kako se radi o beznačajnom djelu.

Pročitajte više