Svilan nakon smjene s Nove TV i optužbe za mito odlazi na TV Pink?

SRPSKI mediji jučer su objavili informaciju da donedavni direktor Nove TV Siniša Svilan pregovara s čelnikom TV Pinka Željkom Mitrovićem o suradnji.

Iz vrha menadžmenta Blicu je potvrđeno da se pregovara "o regionalno-programskom koordinatoru", tako da je jasno da, ako do dogovora dođe, Svilan svakako neće biti na poziciji glavnog urednika TV Pinka, već na poziciji regionalno-programskog koordinatora regijskog medijskog carstva koje osim Pinka Srbija ima i Pink BIH, Pink SI, Pink M i Pink Makedoniju.

Međutim, naslovi ove vijesti u Srbiji uglavnom skreću pažnju na afere s kojima je povezan. Podsjećamo, u prvoj polovici ovoga mjeseca optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem suca Željka Horvatovića prihvatilo je optužnicu protiv Siniše Svilana.

Svilana tužiteljstvo tereti da je od direktora produkcijske tvrtke Core media Vladimira Šelebaja Selliera primio 262 tisuće eura mita. Svilan je, prema optužnici, primao mito pune tri godine kako bi se na Novoj TV prikazivale emisije u produkciji tvrtke Core media - 1 na 1, U sridu, Istraga, Interijeri i Rekonstrukcija. Nova TV ga je nakon toga bez puno objašnjenja smijenila s mjesta direktora programa.

Pročitajte više