Svjedok iz zatvora: Pistorius je očajno jecao sve dok nije uspio zaspati

Foto: FaH

JUŽNOAFRIČKI atletičar i paraolimpijac Oscar Pistorius, koji je ranije ovog tjedna osuđen na zatvorsku kaznu od 5 godina za ubojstvo svoje djevojke, navodno je prvi dan u zatvoru zapao u  suzama, piše IOL.

Manelisi Wolela iz Službe za zatvorski sustav u Pretoriji rekao je kako Odjel nikada nije odavao informacije o ponašanju svojih zatvorenika, pa da to neće učiniti ni sada.

U javnost je naime izašla informacija da je Pistorius plakao do zadnjeg trenutka prije sna tijekom svoje prve noći odsluživanja kazne u zatvoru Kgosi Mamputu.

"Moglo ga se čuti. Čim su zatvorili vrata ćelije čulo se kako je briznuo u plač. Očajan je i slomljen. Plač se samo nastavljao dugo u noć, i čini se da je prestao plakati tek dok je zaspao", otkrio je izvor iz zatvora.

Drugi izvor je rekao da je Pistorius pod stalnim nadzorom.

Njegov život u zatvoru sada će počinjati buđenjem u 5,30 sati, doručak je u 7 sati, ručak u podne, i večera u 16 sati. Sve će mu se posluživati u ćeliji.

U prvih 21 dana upoznat će ga se i s opasnostima od zatvorskih bandi i kriminalaca te procijeniti njegovog psihičkog stanja, odnosno je li sklon samoubojstvu.

Pročitajte više